7 saker lyckliga personer tränar mentalt på

Om du livnär dig på att raljera över andra människors beslut att leva sina liv, hade du kanske hånat detta inlägg. Du hade kanske påstått att vi som är lyckliga är flummiga och döljer att vi är arga. Du hade sagt att det är skönt att vara arg, sen hade du kommit med någon taskig kommentar om stearinljus, änglar och doftkrus. lyckligt

Du hade agerat okunnigt och raljerat över att du inte vet vad mental träning är och gör. Veckans mentala inlägg handlar om att välja, besluta sig och träna på att vara lycklig och sprida lycka. Inget flum, bara väldigt medveten träning av hjärnan.

Eftersom du läser detta är det förståeligt att du vill bli lyckligare och vill se andra lyckliga också. Du är inte en raljerande komiker som inte vill trycka ner de känslor du känner. Du vill bara bli medveten om varför du känner som du känner och lära dig att arbeta bort ett oönskat beteende.  Kom ihåg att det kan vara väldigt rätt att vara arg, ledsen, glad, busig eller vilken känsla du får. Bara du vet varför och att den tar dig dit du ska. IMG_0039

Att vara lycklig och skapa lycka för sig själv och andra handlar om att vara medveten om vad du själv lägger till bordet och hur du kan vägleda andra utan att dominera eller vara elak. Vi som är lyckliga och vill att andra också ska vara lyckliga gör några saker som vi tränat upp våra hjärnor att klara.

  1. Kan vi inte kontrollera situationer, kontrollerar vi reaktionen.
  2. Vi beslutar oss medvetet för vilken känsla som ska existera i situationen.
  3. Vi har arbetat upp vår självinsikt så mycket att vi sprider glädje och tacksamhet omkring oss.
  4. Lyckliga människor vill se andra lyckliga, utan baktanke.
  5. Lyckliga människor känner sitt högre syfte.
  6. Lyckliga människor umgås med andra som vill att de ska vara lyckliga
  7. Lyckliga människor tränar varje dag på att vara lyckligare.

VECKANS MENTAL ÖVNINGIMG_9741

Ge dig själv 10-90 minuter varje dag att vara lycklig på. Det betyder att du ger dig själv minst 10 miuter att göra något som gör dig lycklig. En stund där du säger ”det här är livet” Om du tror att det måste vara storslaget varje gång ombeds du tänka om. Att vara lycklig kan betyda att gå barfota i gräset eller i vattenbrynet och bara känna av det som sker där och då. PROVA!

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt.

//Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.