11 tips som balanserar pannchakrat

Har du blockering i pannchakrat eller samverkar det med andra chakran i obalans? Min nyfikenhet kring att förstå chakran, nivåer och dess olika samband öppnar upp för både din som min personliga utveckling. Chakran är långt ifrån allt, men det är kopplat till den fysiska kroppen, dofter, mentala tillstånd, beslut och förhållningssätt. Chakran är så lite, men ändå så mycket.

Det triggar mig att utveckla tankar till ord, ord till beslut och beslut till handling. I förra inlägget läste du hur livsprocessen i sig öppnar kronchakrat. Idag läser du om hur pannchakrat, eller tredje ögat, tydligt är kopplat till fler chakran. När du läst klart kommer du få frågor kring dina beslut och ditt förhållningssätt till ditt liv. Var lugn, jag och mina kollegor här på Tarotguiderna är här. Men nu till det som är spännande.

Pannchakrat är kopplat till tallkottskörteln, den körtel påverkar bland annat din sömnrytm, hormonet i kroppen och kontrollerar känslor och stressnivå. Körteln sitter på undersidan av hjärnan, två fingerbredder ovanför ögonbrynskanten, rätt in. Alltså är pannchakrat inte enkom kopplat mellan ögonen det fortsätter en bit ner. Det finns ett nära samarbete mellan funktionerna i hjärnan som pannchakrat är involverat i. Andligt möter, mentalt och mentalt möter fysiskt på ett kittlande sätt.

Och pannchakrat samverkar tydligt ihop med övriga chakrana. Balanserat såväl som obalanserat. Pannchakrat är nämligen centrum för intelligens, förståelse, intuition och valen för att nå ditt högre syfte. Lyssnar du på din intuition eller finns det blockeringar som gör att du inte vågar lita på den?  Det är många som är på det klara med att intuitionen/magkänsla är en bra vägledare för dig, men minst lika många har ingen aning om hur de ska använda den för att skapa medvetenhet i vardagen.

VÄGVAL

Du är kanske i en process där du inte vet vilken väg du ska välja och du blir tung i sinnet. Det som ska utvecklas är att se in i dig själv och vara i din förmåga att lita på dig själv och ditt egna beslut. Gå ut ur hjärnan och in i ditt högre syfte. När du utvecklar pannchakrat arbetar du med dina omedvetna känslor och därmed dina handlingar. Du blir medveten. Lyfter skuggor till ljuset och släpper taget. I dessa stunder blir du klar i vad som sker inom dig själv, vad du lägger till bordet för att resultatet blir som det blir och vad som sker runt dig. Du tar ansvar för dig och låter andra ta ansvar för sig, utan att bli oomtänksam eller elak. Din klarsynthet utvecklas vilket gör att du skalar bort blockeringar som tidigare lett till förvirrade beslut. Du ser så mycket mer och så mycket tydligare.

Är du i obalans kanske du inte själv fattar dina beslut, även om du tror det. Du får därmed lättare att skylla på andra för att det blir som det blir, i ditt liv. För att ta ansvar för dina mål och handlingar behöver du känna dig trygg,  i dig själv. Oavsett miljö. Nu pratar vi självförtroende och självkänsla hur du uppfattar dig själv. Vid obalans i pannchakrat kan du ha drömmar och visioner, men du saknar kraft och mod att leva eller förverkliga dem. Självinsikten behöver utvecklas.

Ett utvecklat pannchakra som inte är förbundet med hjärtat, hela chakrasystemet och hela dig kan lätt åstadkomma skador, för dig själv och för omgivningen. Det är därför mycket viktigt att chakran öppnas i rätt ordning, alltså det första först.

Ett pannchakra i obalans kan skapa en mer eller mindre manipulativ, maktlysten, girig och prestigefylld individ. Denna person kan också gilla att argumentera, just för den är gruvligt rädd att släppa in sin verklighet. Ofta kan den vara driven av höga ideal och gå på högt varv. En människa av det här slaget mår sällan bra och har dålig kontakt med sin kropp. Mycket energi i sjätte chakrat kan ge en karismatisk ledare med förmåga att överblicka och styra sina lamm. Det är svårt att inte lyssna på en människa av det här slaget, även om idéerna är långt ifrån harmoniska och kärleksfulla. Tyvärr verkar det vara så att många manipuleras av titlar och makt än att ta eget ansvar för vad vi skapar tillsammans.

När pannchakrat är i balans kan du titta på ditt förflutna utan att anklaga eller bli ledsen. Du har en positiv inställning till framtiden. Ditt minne är gott liksom din förmåga att ta in nya kunskaper och förstå din omvärld. När det tredje ögat är i balans flödar din fantasi. Förmågan att kunna föreställa dig saker är absolut nödvändig och är en av grundpelarna för att kunna manifestera och medvetet skapa ditt liv. När livet utmanar oss är det genom din fantasi du hittar de kreativa, nya lösningarna. Många gånger hör jag hur människor klagar på att de inte har någon fantasi och inte kan tänka i bilder. Människor är olika. Vissa fantiserar i bilder, vissa i tanken och andra kan föreställa sig saker på ett mer känslomässigt plan. Om du har ett intresse av att utveckla din visuella föreställningsförmåga, t ex för att medvetet manifestera, kan du se det som en process då du jobbar dig igenom de olika kanalerna, en åt gången.

Att återerövra sitt verkliga jag kräver en hel del arbete och du kommer att behöva stöd från din omgivning. Tveka inte att söka professionell hjälp. Det finns många duktiga terapeuter inom den kognitiva terapiformen liksom duktiga healare och vägledare om du föredrar en mer andlig infallsvinkel.

Du bokar tid hos mig, Rebecka på rebecka@bybuteo.se – jag har någon tid kvar denna vecka och några fler nästa vecka. (v.31-32) Sen lättar det upp lite mer. Innan jag släpper dig ska du få några tips på hur och vad du kan göra själv.

Öppna och balansera ditt pannchakra

 1. Skriv varje kväll ner tre av de vackraste sakerna som du sett idag. 
 2. Skriv även ner tre personer och situationer som fått dig att känna tacksamhet.
 3. Köp blommor.
 4. Gör ditt eget blomsterarrangemang.
 5. Gör dig av med alla kläder som du är tveksam till. 
 6. Skapa bilder på dem och det du älskar.
 7. Meditera i din meditationshörna minst 10 minuter varje dag.
 8. Prova och sov mellan 22-04
 9. Tänk ljus och kärlek till de som behöver det, särskild till de du tror förtjänar det minst.
 10. Visualisera hur du skulle vilja att din dag ser ut och ska kännas innan du kliver upp ur sängen.
 11. Beröm dig själv, våga säg att du älskar dig själv. Öva tills du tror på det.

 

Varsågod och tack för att du läste ända hit ner. ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt.

Följ oss på Instagram: bybuteo.se och Facebook gilla-sidan ByButeo

//Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.