Obalans i halschakrat skapar rädsla för beslut.

Frågan är vad är du rädd för. Halschakrat, det femte chakrat i ordningen, påverka din förmåga att uttrycka dig. Ibland tror du att du säger sanningen och lever som du vill, men blockeringar i andra chakran påverkar halschakrat. Allting hänger ihop. Nu kommer del tre i chakra-resan för att skapa medvetenhet kring i dina chakran. Sist i detta inlägg kommer 11 övningar att bli medveten om. 

HALSCHAKRATS PÅVERKAN PÅ FYSISK NIVÅ

Halschakrat finns runt nacken och käkarna och vibrerar på samma frekvens som färgen blå. Chakrat reglerar din förmåga att kommunicera, ditt personliga uttryckssätt och de intentioner du har för olika områden i ditt liv.

Fysiskt innebär detta att chakrat påverkar: hals, sköldkörtel, öron, nacke, luftstrupe, nackkotor, mun, tänder, tandkött, matstrupe, bisköldkörtlar, hypotalamus. När halschakrat är i obalans kommer hälsan att påverkas inom dessa områden.

mental nivå påverkar halschakrat dina val och beslut, din vilja, ditt självförverkligande, dina personliga drömmar, din kreativitet, ditt beroende, din förmåga att handskas med kritik, din tro, din kunskap, din kompetens och din passion.

Fundera nästa gång vad som ger dig din heshet, halsont, munsår, tandköttsbesvär, stämbandsinflammation eller nackspärr. Har någon av dina mentala nivåer blivit påhoppade eller har du givit dig själv något som skapat obalans?

PERSONLIG NIVÅ

Att hitta en balanserad kommunikation med omvärlden kan vara en utmaningen för dig som vet bäst eller som inte tror dig veta något. Förmågan att höra och ta in andra människor liksom att kunna uttrycka din egen personlighet kräver träning av tanken. Om du uttrycker dig på ett lyhört och balanserat sätt, undviker hårda, värderande och dömande ord har du bra förutsättningar för att skapa harmoniska relationer till andra, även om era åsikter kan gå isär. Du vet att redan nu att din utmaning handlar om att behålla din integritet samtidigt som du empatiskt och ödmjukt tar till dig vad andra uttrycker.

Du vet att du har ett balanserat halschakra när du bryr dig om hur dina ord påverkar andra. Så var mån om hur du låter när du talar med någon du tycker borde ändra sig för att du ska må bra. Redan här kan du bli lite mer medveten. För ett balanserat halschakra uttrycker sig respektfullt även när det strålar ilska. När du är i balans i halschakra är det lätt att lyssna på andras åsikter, uttrycka dina egna och du ställer rimliga krav på dig själv och på andra.

 ORD ÄR MAKT

Ditt sätt att uttrycka dig visar omvärlden vem du är. Därför är det viktigt att förstå vad som är viktigt för dig och hur mycket ansvar du är beredda att ta för ditt liv.

ANDLIG NIVÅ

Har du ett välutvecklat och balanserat halschakra förmår du tona in dig på din egen inre röst och kan även ta emot meddelanden från guider och änglar. När klarhörseln och klarsynthet är fullt utvecklad kan du höra skillnaden mellan tjattret i huvudet och de verkliga budskapen. Om du vill aktivera de energier som finns i halschakrat till fullo kan du medvetet koppla dina beslut till hjärtat och vad som känns rätt. Konkret betyder det att du slutar fråga andra människor vad de tycker om det du gör eller beslutar i olika frågor och vänder dig till ditt eget högre syfte istället.

Bli mer medveten om din obalans genom att fundera på om du frestas av att baktala andra. Det är nämligen en mycket negativ och i grunden en självdestruktiv handling. Obalans kan också märkas som en oförmåga att säga ifrån när du känner att någon kliver över dina gränser. Har du ett överstimulerat halschakra kan du visa den totala motsatsen genom att du blir verbalt aggressiv.

VILKET BESLUT ÄR DU RÄDD FÖR

Att fatta beslut kan vara obehagligt, särskilt om det är stora beslut. Är det små beslut kan det vara så att du inte ens reflekterar över om det är de som skapar obalans. Rädslor som har med viljan och beslut att göra finns i varje chakra, på dess respektive nivå. Är du rädda för att inte ha något att säga till om eller någon möjlighet att välja i ditt liv påverkar det så klart din förmåga att uttrycka dig fullt ut. Är det konsekvensen du är rädd för kanske du behöver se över din förmåga att ha tillit till dig själv och andra. Det kanske till och med är så att du inte har en aning om vart du är på väg här på jorden. Då är det riktigt svårt att uttrycka sig i sin egen sanning. Halschakrat krymper och mörknar när det är obalans i något annat chakra. Då behöver du ta i tu med blockeringen i de eller det chakra som behöver stimulans här och nu.

FÖRSTÅ DIN RÄDSLA

Halschakrats stora uppgift är att sortera vilka av dina inre impulser som ska komma till uttryck. En del hålls tillbaka och en del ger du uttryck för. Kom ihåg! Du ska inte alltid säga vad du tänker och vet.

Du har säkert känt att du kan få en klump i halsen, kanske är det gråt som inte har fått komma ut, men det kan också vara något som inte blev sagt. När det sker så reagerar halschakrat, energin blir nedtryckt och det skapar en blockering. Det du behöver utveckla om du ska hitta balans är att förstå ditt varför, ditt eget hur och ditt eget vad i just den situationen. Du kanske har hört talas om “lagen om orsak och verkan”? Många går på jorden som fortfarande behöver lära sig att det är du själv som är ansvariga för dina handlingar och ord och att dina ord och handlingar ger konsekvenser. Här lägger jag även till att du är ansvarig för din inställning och din attityd. Är du negativ, negligerar och lägger bort ansvaret eller är du positiv och vill se vad du gör för att det blir som det blir? Vet du hur du låter när du talar till ditt barn, din partner, din omgivning eller för den delen, till dig själv?

Halschakrat sitter symboliskt precis emellan kroppen och huvudet. Har du varit med om att huvudet säger en sak medan kroppen och känslorna säger något annat? Har du som jag då hamnat i konflikt med dig själv?  Vad som egentligen händer är att halschakrat talar till dig och vill att du ska bestämma om det är känslan eller förnuftet som ska komma till uttryck. För mig handlade ofta konflikten om att jag inte sa någonting, vilket då ledde till att jag blockerade energin. Detta ledde till att jag gick med nackspärr 4-5 gånger per år. Vänner till mig som haft liknande problem har haft andra fysiska åkommor så som  halsont, munsår, spänningshuvudvärk och ämnesomsättningsproblem. Blockeringarna kan även leda till att du tycker att livet är enformigt och tråkigt. Du kan inte fatta att andra inte förstår dig. Sedan november 2014 har jag inte haft ett enda nackspärr!

11 tips på att balansera halschakrat

 1. Bestäm dig!
 2. Tänk andning. Andas lugnt och regelbundet medan du lyssnar på andra en hel dag, i varje samtal. Även när du mailar eller talar i telefon.
 3. Tala bara positivt om andra och situationer en hel dag. Uttryck dig snällt varje gång du talar, även när du behöver kritisera för att nå utveckling.
 4. Bär en blå slips, skjorta, scarf eller halsband.
 5. Fokusera din uppmärksamhet och ditt intresse på den du talar med. Försök att förstå den andra i stället för att tala om dig själv. Ställ frågor och var uppmärksam på det positiva.
 6. Öva dig på det du ska säga i förväg.
 7. Meditera i 10 minuter varje dag eller bara sitt i tystnad.
 8. Räkna till sex i hjärnan långsamt innan du talar om en negativ känsla poppar upp. Bestäm dig om det är känslan eller förnuftet som ska tala. Räkna till 100 om du är mycket i känslan och inte riktigt vet hur du ska handskas med den.
 9. De gånger du kommer hör dig säga något negativt tänkprata då omedelbart till dig själv ”alt. delete ctrl”
 10. Var väldigt snäll mot dig själv. Sjung högt eller dansa. Ge dig själv tid du inte behöver rapportera till någon.
 11. Halschakrat är centrum för uttryck, ljud och förmågan till att lyssna. Därför övar du idag på att lyssna.

Tusen tusen tack för att du läste ända hit! Halschakrat är så spännande att förstå och det är här du ser tydligt när du utvecklat din nivå och tagit rejäla steg i din personliga utveckling och ditt eget ledarskap.

Vill du boka tid med Änglaguidning, orakelkort och vägledning i ett gör du det på rebecka@bybuteo.se Nu släpps tiderna även för september!

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt
//Rebecka

14 thoughts on “Obalans i halschakrat skapar rädsla för beslut.

 1. 🌺Vilken fantastiskt bra info. Jag tar tacksamt emot allt nytt och gammalt som jag behövde höra igen🌟🌟🌟 fint och tydligt. Kram Lii

  1. Hej Lii,

   Tusen tack för din feedback! Upprepning och nytt är en perfekt kombination. Fortsätt utvecklas Lii <3

   Varm hälsning
   Rebecka

 2. En fråga, har sen igår spottat konstant, haft en enorm aggressiv känsla i över 1 vecka, kan inte förstå vart ilskan kommer ifrån, jag som är av mjuk natur och sällan aldrig blir ens arg, försöker förstå, men nu bara orkar jag inte känna ilskan längre och även detta med spottandet hela tiden sen igår gör mej tokig, samlas massa slem i halsen som måste ut…ber pm hjälp, bär en turkos på mej nu sen några timmar tillbaka….tacksam för lite vägledning
  Kram Tina den vänligaste själen som går i ett par skor.

  1. Hej Tina,

   Spännande med ditt spottande. Självklart ska du kolla med en läkare om det fortsätter. Men från mitt perspektiv arbetar du just nu hårt med halsshakrat. Turkos hjälper till att öppnar upp. Den är psykiskt renande. Turkos löser upp ångest, lugnar och balanserar såväl känslomässigt som mentalt och fysiskt. Det är en sten för frid och glädje, särskilt i relationer. Börjar du spotta kan det vara något som måste upp och ut. Kan vara gammalt kan vara något som pågår nu. Att inte vara arg är inte alltid gott. Turkos hjälper mot nervskador, körtelproblem, tandvärk och problem med käke, hals och mage. Den rensar halsen från blockerade tankar.
   Turkosen besitter kraftigt healande egenskaper. Den jobbar mycket med lycka och den hjälper därför även till att släppa taget om saker och ting, och förlita dig på universum. Tror den vänligaste själven på jorden behöver se lite mer på sin egen gränsdragning för att vaa snäll mot sig själv åxå 😉 Ilska som steg tre är en fantastisk kraft att gå vidare i. Att aldrig vara arg är inte heller sunt. Men att ha ilska som steg ett är mindre gott.

   Jag stannar där. Du är mer än varmt välkommen att boka ett mentalt samtal för att forstätta hitta din knut i vad som ska ut 😉

   Stor varm kram
   Rebecka

   Och du, tusen tack för ditt förtroende.

   1. BRA INFO
    Halschakrat upplevde jag jag hade en blockering som behövdes låsas upp
    och tydligen handlade det om att jag var tvungen att sluta ljuga för mig själv.
    Kanske inte ordagrant handlar om att man ljuger sig själv om man fastnar här,
    utan mer att vara sann i sin själ
    eller att ta konsekvenser av sitt skapande istället för att skylla ifrån sig på livets
    lustiga och ibland orättvisa omständighter..
    Vanligt är också en förtidigt död Förälder, eller annan uppskjuten/outredd €nergi
    som kan ge en låsning i Halschakrat.

    1. Tack Mattias! Lögn är enkelt, men det kan bli sånna konsekvenser. Bra att du hittade sanningen i dig. För jag håller med dig. Ibland är hjärnan väldigt logisk när den ljuger, så lögnen i sig är inget medvetet val. Det finns många härliga omständigheter som hjälper hjärnan att skydda oss från den inre sanna lyckan.

     Mmm…den där döda föräldern har jag bearbetat. Satt som ett smäck när jag landat klart honom.

     Stor varm kram
     Rebecka

 3. Hej tack för den upplysande texten. Att jag har blockeringar i halschakrat vet jag sedan tidigare, det har flera sagt men nu måste de ha ökat. Har hat stämbandsinflamation, början på luftrörsinflamation och nu halsfluss. Detta på 1,5mån 😏

  Tror även att jag vet vad det beror på. Jag har svårt att sätta gränser, särskilt mot min mamma. Jag kan känna mig kvävd av henne ibland men får skuldkänslor (våran pappa hade alkoholproblem så hon har uppfostrat oss mer eller mindre ensam) när när jag väl säger nej.

  Hon är nu gammal och sjuk, behöver mycket hjälp. Så det är en evig inre kamp hos mig men jag får jobba på med de tips du berättade om i texten.

  Mvh Camila

  1. Hej Camilla,

   Tack för att du delade med dig av dna erfarenheter. Fortsätt träna och förstått gå i ditt ljus. Medvetenheten innebär ansvar och jag vet att du är grym på att vara och göra det du ska. Ett steg i taget för din egen skull innebär ett steg i taget för att ge dig kärlek <3 Fortsätt träna.

   Varm kram
   Rebecka

 4. Hej!
  Så glad att jag hittat hit. Jag har luskat runt och inser att det är en blockering i halschakrat jag har.
  Jag har en stel och spänd nacke. Med öron sus och smärta. Men det lustiga är att det bara sitter i vänster sida.
  Mina funderingar är om det har med kvinnlighet att göra.
  Jag har under senaste åren lagt extra mycket tid på barnen då 4 av 10 har särskilda behov med funktionsnedsättning. Vilket gett att jag nästan helt förträngt mina egna behov.
  Så tar till mig dina råd och ser hur jag kan jobba med att lösa blockeringarna och börja må bättre.
  Tack och kram
  Isse

  1. Hej Irene,

   Och jag är också glad att du hittade hit och hör vad din kropp försöker säga till dig. *ler varmt* Balans är en av viktigaste bitarna i ledarskapet oavsett vem du leder. Hjärnan söker hela tiden kontraster, att vara äkta och ärlig med vad du gör och vem du är är avgörande för att allt annat ska vara i harmoni.

   Fortsätt träna – du kommer upptäcka att det är obalans i fler enerigfält allt eftersom resan går. Så förstått träna och kolla gärna in vårt senaste inlägg – vi startar nämligen upp en Energiskola här i höst. Kanske något för dig att titta på 😉

   Önskar dig en fin dag där du ger dig själv 10 minuter tid som du inte behöver rapportera till någon <3 10 minuter där allt är som det ska och du bara är still <3

   Stor varm kram
   Rebecka

  1. Tack säger ByButeo – nu går vi över och skapar en tydligare bild av mig, Rebecka istället 😉
   Ser fram mot att möta dig framöver också <3

   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.