Det gula chakrat, solarplexus, din inre kraft

Bildresultat för chakra gult

”Att vara lycklig är en väldigt personlig känsla och har egentligen ingenting med någon annan att göra” Det var dagens inlägg på ByButeos Instagram-konto och vad kan då vara lämpligare att blogga om än chakrat som kallas Solar Plexus, det tredje energicentrat.

Det som är lite komiskt är att jag har gått och grämt mig över att jag inte bloggat mer regelbundet om chakran. Jag började ju för en tid sedan uppifrån för att låt oss vandra ner mot de jordade centrarna. Efter dagens Instagram-inlägg och min lyckomeditation blev det inte bara tydligt, utan också lätt att sätta sig bakom datorn och skriva till dig.

Låt oss prata om solarplexus och lära oss lite mer av och om detta centrum. Du vet att detta kroppsliga energicentrum sitter mellan hjärtchakrat och navelchakrat.  Den närhet dessa chakran har till varandra göra att du också behöver förstår förhållande till de andra energivirvlarna.

Det tredje chakrat vibrerar på samma frekvens som färgen gul och vi pratar eld.  Den speglar din förmåga att motivera dig själv. Det är här din vilja, din intention, fysisk energi samt din självkontroll utgår ifrån. Bildligt  skulle du kunna se det som ett kärnkraftverk som påverkar din självkänsla och ditt självförtroende samt hur du upplever att du klarar att handskas med den yttre världen. Vi kan prata om din förmåga att balanserat ta ansvar för ditt vuxna liv. När ditt solarplexus är i balans har du en harmonisk kontroll och upplever att du styr snarare än att du låter någon annan styra ditt liv.

Bildresultat för motivation

Vad chakrat även förmedlar är din syn på dig själv. Din attityd till dig själv och din omgivning. Det är i detta energifält som berättar om du är kreativ, matematisk, vacker eller om du ser dig själv som ful och som ett offer. Kanske har du en tendens att vara medberoende och låter det bli din personlighet.  Är din kraft och energi i balans fokuserar du på det du vill göra och det du kom till jorden för. Du är dig själv trogen på det fysiska, mentala och andliga planet. Du har en sund integritet,  en bra självbild och litar fullt på din intention.

När du är i balans står du upp för dig själv. Du kan på ett schysst sätt sätta gränser och stoppa eventuella negativa och aggressiva påhopp utifrån. Detta chakra befriar dig från rädslor du sitter på.

När detta chakra är i obalans påverkas du fysiskt, psykiskt och mentalt. Chakrat är kopplat till magen, gallblåsan, levern, korsryggen och bukspottkörteln. På det psykiska planet påverkar det din förmåga att fatta beslut och riktning. Mentalt kommer det till uttryck genom brist eller övertro på den egna tilliten och till den egna intuitionen genom att vara o-modig eller väldigt modig i att ta risker när så behövs.

Bildresultat för änglar balans

Ett överaktivt solarplexus skapar också olika typer av svårigheter. Vanligt är att du balanserar upp genom en tro i att vara stabil blir trångsynt, fyrkantig i ditt tänkande, rastlös och ibland till och med aggressiv. Andra kan uppfatta dig som skrämmande eller känna sig övermannade av din närvaro. Har du ett överaktivt tredje chakra  kan du uppleva att många av dina relationer är ansträngda. Du kan upplevas som dominant och ibland självisk. Du kan ändå känna dig rädda, liksom om du har underaktivt chakra vilket båda varianterna försöker kompensera genom beteende.

BALANSERA

Du som följer denna blogg vet nästan vad jag kommer rekommendera först av allt. Eller?!

 • Meditera #10minuteri21dagar
 • Öva på att säga nej när du vill säga nej och ja när du vill säga ja
 • Säg ditt namn högt – tills du fattar att det är ditt namn
 • Sov på saken innan du lovar bort din tid och ditt engagemang till andra
 • Gör något för din egen skull och utan att ha dåligt samvete
 • Affirmera
 • Köp gula blommor, tulpaner, solrosor, gerbera och titta på dem
 • Ge andra komplimanger och mena det
 • Beröm dig själv
 • Klä dig i gult
 • Tänk gult

Bildresultat för chakra gult

Så ut och och öva på din balans för att samverka med dig själv och andra. Lyssna inåt så du får svar på din viljestyrka, din livsenergi, vad som är din livskraft, skapa balans mellan självkänsla och självförtroende, ge och ta emot inspiration och värna dina sociala kontakter.
Våga balansera bort ditt ego, din maktfixering, din låg energinivå, din förmåga att ta emot osäkerhet och bli påverkad av det yttre. Nu låter vi solen lysa på dig och från dig!

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

One thought on “Det gula chakrat, solarplexus, din inre kraft

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.