Hur du vet att du är medvetet vaken, 14 tecken

Bildresultat för mental träning och änglarMental träning, autentiskt ledarskap och förmågan att se samband mellan sin egen kropp, känslorna, själen och hjärnan för att prestera mera, är kunskap förankrat i forskning. Vem som helst kan läsa sig till teorierna och förstå rent kunskapsmässigt i teorin. Utmaningen kommer i att bli medveten om dina handlingar visar din kunskap.

Jag tar del av väldigt mycket forskning och läser teorier, metoder och slutsatser när det handlar om att bli mentalt medveten och fatta bättre beslut inifrån. Jag läser allt från Ari Riabacke, Lars-Eric Uneståhl, Johan Plate och Sanna Ehdin. Men även forskare som Daniel Kahanen och en hel del rapporter från Colombia University, NY åker förbi mina ögon.

Det som är otroligt intressant är att forskningen visar det många känt vara sant, nämligen hur viktigt det är att lita på sin egen inre röst. Det intressanta är hur samhället, du och jag, springer i en värld som gör allt för att vi bara ska lyssna på någon annan.

Bildresultat för mental träning och änglarSom du förstår går det att träna upp  sitt autentiska ledarskap. Du har det i dig. Det är du själv som bestämmer dina tankar, det är du som bestämmer dina beslut och det är du som bestämmer hur du ska förhålla dig. Låter det svårt. Det ligger i din förmåga att våga fatta modiga beslut. Till dig som slutat kämpa och börjat leva kommer se mer av nya beteenden.

Att bli mer mentalt medveten handlar om att förstå ditt undermedvetna mer. Tecken på att du är mentalt vaken är när du:

 1. Söker stillhet och ro i naturen och inifrån dig själv
 2. Använder ordet jag när du talar om dig själv och undviker ord som ”man” och ”inte”
 3. Vet vem du är och älskar dina styrkor och svagheter
 4. Släpper behovet av att försvara, förklara dig, bara förhålla dig
 5. Njuter av din egen och andras framgång
 6. Ser problem som utmaningar, något du kan lära dig utav
 7. Skiljer på person, prestation och resultat
 8. Är snäll mot dig själv och andra och pratar aldrig illa om dig själv eller andra
 9. Menar ditt ja och ditt nej
 10. Balans i dina känslor och är inte rädd för att möta det du känner
 11. Låter andra vara som de är utan att vilja korrigera, ändra eller fixa dem utan deras önskan
 12. Litar på din magkänsla och din inre röst
 13. Håller dig borta från drama, ältande och negativitet. Du släpper det du inte kan kontrollera
 14. Kan skämta åt saker och situationer även när det är smärtsamt och besvärligt för att ha en sund distans.

Bildresultat för mental träning och änglar

Alla kan hitta sitt autentiska ledarskap. Det handlar bara om din egen vilja att vilja hitta den. Fatta ett beslut helt enkelt. Precis som det är att bestämma sig för att börja träna för Vätternrundan eller Vasaloppet kan du bestämma dig för att lära dig leda dig själv och andra, inifrån och ut. Ledarskapet är inget som ägs av chefen, ledarskapet är allas.

Håll ett getöga på ditt uppvaknande, för valet är ditt, ingen annans. Rebecka Gabrielsson är aktuell med föreläsningen Mental träning & Modiga beslut och erbjuder förutom mentala träningstimmar även ledarskapsutbildningen FULL HAND
Varmt välkommen till hemsidan: ByButeo

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

4 thoughts on “Hur du vet att du är medvetet vaken, 14 tecken

 1. Hej
  Läser allt som Rebecka /Byuto skriver, intressanta och så kloke ord. Det finns väldigt många som skriver om andlighet, veckans/dagens kort från någon ängel o.s.v, allt är bra men Rebecka slår dem med “häst längder”😊
  Ser fram emot att läsa nya inlägg av Rebecka 💖👍
  Önskar alla en fin dag.
  Allt gott
  // Leka

  1. Hej Lea,
   Och tusen tusen tack för din fantastiska feedback – den kommer ta mig, ByButeo, dig och många andra framåt <3 Tar emot din kärlek med stor portion ödmjukhet och blir väldigt tacksam att du ger mig orden och din tid.
   Snart kommer fler inlägg <3

   Varm kram
   Rebecka

 2. Fantastiskt bra ord på vägen.
  Har själv anmält mig till Vasaloppet 9 mil. Ska nu fokusera på de viktiga ledorden.
  Tack!

  1. Tusen tack för din feeback Ingalill! Och så kul att du anmält dig till Vasaloppet =) Du får berätta vilket startnummer du får så kan vi/jag hålla koll. Har du satt upp något resultatmål?
   Tack själv och fortsätt vara omtänksam mot dig och andra, balanserat <3
   //Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.