Egot vs. Själen – Möt ditt högre jag

Bildresultat för högre jag energi

Det slog mig idag, fick en sån där “aha” känsla, när jag stod i kön med en god vän vad jag skulle blogga om idag. Min vän tog nämligen över i konversationen med en attityd som var…självisk. Jag skojade lite med honom och ber ironiskt om ursäkt att jag missade att solen kretsade enkom runt honom. Han förklarade att hans terapeut ville att hans ego skulle ta lite mer plats. Vi ska även idag köra meditationer och utmaningen #10minuteri21minuter

Min vän och jag fick ett djupt samtal i vår fika-stund. För uppenbarligen har inte min väns terapeut och jag samma syn på personlig utveckling. Därför ville vi båda resonera kring skillnaden mellan egot och själen. Han och hans terapeut har lite att prata om i deras nästa möte. Låt mig få stolpa upp vad vi kom fram till. Se vilket som styr dig och våga träna upp din själ. 

Se ditt ego

Ditt egot är din sociala mask som du klär på i titlar och fack så som att du är vän, syster, kollega, mamma, pappa, partner, chef, lärare, hundägare, ja du fattar. Detta ego kan ta mycket plats i dina tankar.

 • Du ältar samma saker om och om igen. 
 • Dina tankar fokuserar på oro, tvivel och du slår på dig själv. Säger till dig själv, att du är ful, inte klarar av saker och är dålig. Du utgår ifrån att fatta beslut på rädslor. Ditt ego älskar dina rädslor.
 • Du upplever dig besviken och arg.
 • Du söker bekräftelse i det yttre så som statusen i ett jobb, kläder och en stor vänkrets. Du behöver andras åsikt för att själv må bra.
 • Du blir irriterad och sur när människor inte agerar så som du förväntar dig att de ska agera.
 • Egot vill hävda dig och ge dig förtur utan känslan av respekt för andra

Vi alla har ett ego som vill att du ska agera på rädslan. Ditt ego är något du behöver leva med, men du kan göra det mindre genom att lyssna mindre på det och ännu bättre, tro mindre på vad det säger.  

Relaterad bild

Se din själ

Din själ är evig och alltid närvarande, även om du inte alltid känner det eller uppmärksamma det. Din ego är ditt äkta, ditt ärliga jag. Den som inte behöver hävda sig, men ändå aldrig är rädd för att visa sig. Den som aldrig skryter, men som är tacksam över sig själv.

 • Din själ älskar och accepterar dig fullt ut oavsett etiketter, roller, förväntningar och sociala masker. Din själ känner din fallenhet, ser ditt sanna jag. Den du föddes till att vara och alltid kommer vara.
 • Du har visioner och mål, men ditt egenvärde och lycka är inte beroende av dem. Din själ ger dig magkänslan om saker, din intuition, din inre röst om vart och hur du ska fatta beslut. Du behöver inte driva på för att nå målen. Din själ vill att du lyssnar på magkänslan och låter den guida dig.
 • När din själ talar är du förlåtande till andras misstag och du kan lättare acceptera människor som de är. Bildresultat för själen
 • Dina önskemål och idéer kommer inifrån, inte utifrån. Inte från samhället och andras förväntningar. Du känner det du vill göra, inte vad samhället förväntar sig. Du går din själs väg. 
 • När din själ talar får du får en känsla av att vara i flödet, the flow. Du kan tappa tid och rum i det du gillar, utan att  bry dig om resultatet, mer känslan av att prestera och bara vara i nuet. 
 • Du känner ofta en samhörighet med hela universum – särskilt när du upplever en soluppgång, en stjärnklara natthimlen, ett gammalt träd eller ett citat som tilltalar dig. Det du gör känns lätt.
 • När själen får ansvar faller allt på plats runt dig. Omständigheter och människor utvecklas i magi. 
 • Du förstår ditt högre syfte i livet. Följer ditt hjärta, går din egen väg, och låter världen se dina unika gåvor. 

Vill Du bygga en bättre relation med din själ gör du det genom stillhet och meditation. Du kan spendera tid i naturen, skriva dagbok. Gör det som öppnar ditt hjärta och når ditt autentiska. Din själ vaknar när du gör saker som du älskar.

MEDITATIONSTEMA: din själ 

Relaterad bildLär dig att lyssna på din själ när det talar till dig, lita på det och agera på de råd det ger dig. Din själ är en källa till villkorslös kärlek, mod och styrka, visdom och lycka och glädje. När du är i din själ och inte ditt ego, kan du inte skadas av andra människors åsikter eller yttre omständigheter. Det kan inte skadas av någonting. Du skadar heller ingen annan. Du har din balans. 

För att vara rättvis, är det otroligt svårt att avfärda tjusningen av egot och låta dig ledas av din själ. Så även om du bara lyckas använda denna djupare del av dig några minuter om dagen, kommer ditt liv förbättras i många märkbara och vackra sätt. Detta beror på att även en tesked kärlek, visdom eller mod som kommer från din själ är tusen gånger mer kraftfull än ett negativt budskap som kommer från egot.

MEDITATIONER #10minuteri21dagar

Upptäck livets mening – Dag 15 Meditation för att hitta din väg här i livet

Möt ditt högre jag – Dag 15 En 25 minuter meditation där du möter ditt högre jag

Kontakta din själ, ditt högre jag – Dag 15 En 18 minuter meditation för att kontakta dig själv.

Varmt lycka till! Kommentera gärna och taggar du din meditation på något socialt media så är det hashtaggen #10minuteri21dagar som gäller. Sprid budskapet, dina vänner kan hoppa på tåget när som helst. Och är du inte med i utmaningen kan du absolut prova att meditera ändå.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka


Boka gärna tid på 0708 18 87 00 om du behöver stöd, råd, vägledning, änglabudskap eller ett program med mental träning mot att leva med Attraktionslagen. Kika in på hemsidan www.bybuteo.se lr ring och kolla förutsättningarna. Du kan även använda mail rebecka(at)bybuteo.se eller Facebook.

4 thoughts on “Egot vs. Själen – Möt ditt högre jag

 1. Hej! Det fick inte att logga in på att kontakta din själ och kontakta mitt högre jag på youtube! Har det tagits bort?
  Annars har jag lyssnat en gång på varje mycket intressant! Tack så hjärtligt för att du delar med dig! 🙏❤️🍧

  1. Hej Tuula,
   Tack för din information – jag ser inte att den tagits bort. Hmm…märkligt.
   Visst är det spännande – tack för att du delar dina handlingar <3 Värmer gott!
   Sprida kärlek är min uppgift, så jag gör så gott jag kan <3

   Ses vi på mässan i höst månne?

   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.