Att visa tacksamhet när det är som svårast – Dag 19 för dig som mediterar

Bildresultat för energy angels

Att vara tacksam är en av de bästa motivationsfaktorerna för Attraktionslagen. Men det är också en av de mest ovan handlingarna vi utövar. Många har en tendens att vara tacksam över livet, precis när någon i ens närhet har dött. Idag ska vi titta på tacksamhet. Vilken attityd du har kopplat på när du känner tacksamhet. Vi kör Dag 19, för dig som är med i utmaningen #10minuteri21dagar

Många av oss behöver träna på att visa tacksamhet i vardagen. Det kan vara ovant att säga högt vad du är tacksam över, en del av er kan ha en blockering i att se det du är tacksam över. På min resa har jag tränat och tränar på att känna tacksamhet över allt som jag varit med om, framför allt det som gör ont. Vad som händer när du börjar träna på tacksamhet, är att du genuint kan se att det som hänt dig och din omgivning tagit er hit där ni är idag. Utan alla dessa händelser hade du inte varit där du är nu.

Bildresultat för energy angels

Jag vet, min far tog livet av sig och min vän sköt sig själv när jag var 100 meter ifrån honom. Jag har varit utsatt för våld och övergrepp. Listan kan göras lång på tunga saker som kanske borde få mig nerslagen. Men det ska inte få ta livet av mig. Det tog mig 42 år att förstå att jag kan vara tacksam över alla mina och min omgivnings beslut som fått konsekvenser i mitt liv. För att ärligt i min tacksamhet har jag också, ärligt, behövt vara arg, ledsen och rädd för att våga gå mot att känna tacksamhet. Din lista är kanske lång, kanske kort. Oavsett hur ditt liv ser ut, så finns det alltid möjlighet att vara tacksam.

DAGENS TEMA: Tacksamhet 

Vattna det du vill ska bli större och gödsla med tacksamhet. Av erfarenhet vet jag att det påståendet är en utmaning och en ovan träningsform för oss alla. När du blivit utsatt, uthängd, utfryst eller du känner sorg eller ilska är tacksamhet antagligen inte den givna känslan som poppar upp. Tvärtom kommer du agera på den känslan som går emot din värdering. Och låt så vara. Däremot vill jag att du på kvällen funderar på vad du kan känna tacksamhet över, även när du har det som du har det. Träna på morgonen att sätta ord på det du vill känna större tacksamhet över just denna dag. Vad som kommer ske är att du tränar din tanke på att fokusera på det som ska växa. När du gör detta till en vana kommer dina kommande 365 steg leda dig till något helt nytt. Hoppas du vet vart du ska.

Bildresultat för energy angels

MEDITATIONER #10minuteri21dagar Tacksamhet

Slappna av med hjälp av tacksamhet – Dag 19  Känn stressen landa och tacksamheten visar sig

15 minuter morgonmeditation av tacksamhet – Dag 19 Börja dagen med känslan av tacksamhet

Starka övningar i meditation över tacksamhet – Dag 19 En 15 minuter meditation i att gödsla tacksamhet

Relaterad bild

Varmt lycka till! Kommentera gärna och taggar du din meditation på något socialt media så är det hashtaggen #10minuteri21dagar som gäller. Sprid budskapet, dina vänner kan hoppa på tåget när som helst. Och är du inte med i utmaningen kan du absolut prova att meditera ändå.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka


Boka gärna tid på 0708 18 87 00 om du behöver stöd, råd, vägledning, änglabudskap eller ett program med mental träning mot att leva med Attraktionslagen. Kika in på hemsidan www.bybuteo.se lr ring och kolla förutsättningarna. Du kan även använda mailen, rebecka(at)bybuteo.se eller Facebook.

Varm kram

Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.