Våga följa ditt hjärta. Kanske lyckan flyttar in – Dag 21 för dig som mediterar

 

Bildresultat för heart energy

Lyssna till ditt hjärta är ett råd många av oss ger till andra.  För att människor ska känna att du menar det du säger är det otroligt viktigt att du själv lyssnar på, och agerar efter ditt eget hjärtas röst. Idag är sista dagen i meditationsutmaningen #10minuteri21dagar Vi tar del av fyra meditationer och dagen till ära har du möjlighet att prova en meditation på svenska! 

Hjärtat säger en sak, eller är det magen och hjärnan något annat. Du blir förvirrad och fortsätter agera obeslutsamt. Du känner i hjärtat och vet i magen vad du borde göra eller vilket beslut du borde fatta, men din hjärna manipulerar dig och du fortsätter agera på din rädsla. Jag tror att vi är många som känner igen oss i det. Idag ska vi träna, i meditation och mentalt, på att lyssna på valen du behöver göra för att nå din lycka, ditt önskade resultat.  #10minuteri21dagar

DAGENS TEMA: Öppna ditt hjärta

Bildresultat för heart energy

I hjärtat finns varken ord eller tankar, där är allt bara känslor. Dessa känslor åker upp till hjärnan och börjar sorteras efter olika värderingar, erfarenheter och igenkännande. Av den orsaken behöver du förstå dina egna värderingar, dina egenskaper, din självbild och dina handlingar. När du kartlagt detta kan du snart sätta ord på vad hjärtat säger och vill. Beskriva hur din lyckliga framtid är när allt är möjligt. För att denna bilden ska bli verklighet behöver du hitta en en inre harmoni, skapa balans mellan dina hjärnhalvor, det logiska och det passionerade. Vet du förresten vilken av dessa två sidor som dominerar den andra? Tror du anar svaret, och ändå undrar många varför de är olyckliga. Hurusom, detta är syftet med meditation, att höra dig själv.

När du lär dig att meditera och lär dig hur du ska följa dina känslor och ändå fatta kloka beslut blir många….förvånade. En del börjar agera som kalvar som ska ut på grönbete, helt saliga. Jag vet hur den känslan är, att våga välja utifrån hjärtat och bara veta vilka beslut du ska ta, utan att behöva tänka.

VINSTER

Vill du:

 • Fatta ärliga och äkta beslut för din framtid
 • Handskas med dina känslor
 • Öppna din kreativitet
 • Hitta din motivation

Svarar du ja på dessa frågor är det dags att lyssna inåt, på ditt hjärta. Det handlar inte om flum och bli ologisk. Det handlar om att ha en medvetenhet i dina beslut. Det handlar om att utveckla ditt ledarskap, vara din ledare, din egen autentiska ledare.  Ta ledarskapet till ditt högre syfte, det som gör dig till ditt bästa jag. Låt dina beslut göra dig och din omgivning gott.

FÖRE MEDITATIONEN:

 1. Ha tillit och förlåt de som sårat dig, inklusive dig själv och be om förlåtelse för de du vet att du sårat.
 2. Ge dig själv kärlek
 3. Våga prova kreativa aktiviteterBildresultat för heart energy
 4. Fråga vad ditt hjärta vill.
 5. Känn tacksamhet

EFTER MEDITATIONEN

 1. Vad fick du upp för bilder, färger, röster, tankar
 2. Känn tacksamhet
 3. Skriv ner och se klarsynt på vad som sades och titta på vad du kan göra för att nå ditt hjärtas mål
 4. Var i dina känslor en stund
 5. Se svaren som kommer i din vardag efteråt i form av budskap på radion, tv:n, datorn, ett möte etc.
 6. Fatta beslut efter hjärtats energi, skapa balans
 7. Njut av dina nya resultat.

 

MEDITATIONER #10minuteri21dagar Öppna ditt hjärta

Öppna ditt hjärta – Dag 21 Svensk meditation så du vågar lyssna på ditt hjärtas röst

Låt blockeringarna släppa taget – Dag 21 Meditationen som får blockeringar i hjärtat att ge plats åt lycka

Kraftfull meditation till ditt sanna jag – Dag 21 Jason Stephenson leder dig i 27 min. till din källa, hjärtat

Läk ditt hjärta – Dag 21 En 43 minuter meditation för att läka ditt hjärta

 

 

Relaterad bild

TACK FÖR ATT DU GIVIT DIG SJÄLV EN SÅ FIN GÅVA I 21 DAGAR! Klarade du alla 21 dagarna eller du tränar lite då och då? Oavsett vilket, TACKA DIG SJÄLV! Du har genomfört meditationer och förhoppningsvis kommit ditt eget högre syfte lite närmare. Nu kan du välja, fortsätta som du gjorde för 22 dagar sen eller fortsätta din nya vana sedan 21 dagar sen. Varmt Lycka Till!

Kommentera gärna och taggar du din meditation på något socialt media så är det hashtaggen #10minuteri21dagar som gäller. Sprid budskapet, dina vänner kan hoppa på tåget när som helst. Och är du inte med i utmaningen kan du absolut prova att meditera ändå.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

6 thoughts on “Våga följa ditt hjärta. Kanske lyckan flyttar in – Dag 21 för dig som mediterar

  1. Härligt Erica,
   Ett steg i taget, du hinner med allt du ska. Fokus tänker/känner jag…<3
   Varm hälsning
   Rebecka

 1. Ta k för alla goda och lättförståeligt knep och tips
  Många aha upplevelser här vill jag lova 😊
  Jag kämpar på med min skränande skalle/hjärna som aldrig är tyst ! Någon gång ska jag väl få den att bli tyst , jag börjar få ordning på kroppen med yinyoga så varför inte få ordning på knoppen med meditation så jag kan få ägna mig åt djurkomunikation som är min högsta önskan .

  1. Hej Åsa,
   Och tusen tusen tack för din feedback!
   Det är inte meningen att du ska tysta dina tankar. Du ska få koll på dem och använda dem till precis det som är din fallenhet 😉 Jag brukar säga att det är lite som att ha ouppfostrade apor i huvudet och de är bra. De har koll, de vilar och de gör. Så tysta dem inte, fostra dem <3

   Stor varm kram och hör av dig om du vill fostra apor 🙂
   Rebecka

 2. Hej. Jag vet inte om jag gjorde rätt men jag ville gärna berätta för Berit i Båstad att jag är Reikihealer och finns nära i Laholm nämligen. En underbar healingmetod som jag jobbat med i många år. Gå in på min FB sida och läs lite om mig. Tack för ett mycket bra inlägg om Reiki!

  1. Du gjorde helt rätt Anne! Vi kan ju inte göra världen ljusare om vi inte hjälps åt <3 Så ett stort tack till dig också <3 Hoppas Berit får den kraft hon söker med dig.
   Kram
   Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.