Mentalträning, för komplext på egen hand

Bildresultat för mental träning energi

Att prata om mental träning genom att bara komma med oneliners och tankeställningar är bra. Men verkligheten är för komplex för att det ska förankras och du ska komma igång med din träningsprocess. 

Att träna din kropp, ditt hjärta och dina muskler är idag något vi gör medvetet eller så väljer vi medvetet bort det. För att komma igång börjar vi jogga lite, vi kanske anmäler oss till ett lopp lr så börjar vi med att boka in en PT som vi hänger med tills vi vågar och kan träna utan hen.

Bildresultat för mental träning

När det gäller mental träning, träna din hjärna och dina känslor så tror en del av oss att det funkar att göra ensam. Det gör det, på samma sätt som om du vet hur du ska jogga så kan du börja läsa och träna så gott du kan med de förutsättningar du har. Att läsa inlägg från bland annat instagramkonton som ByButeo.se det funkar också att läsa böcker av alla de slag eller köpa den mentala träningsasken ÄRLIG här ifrån.

Men när du går in och tränar mentalt på riktigt, börjar med ett tydligt program som dessutom kan ge dig förutsättningarna att följa och mäta din utveckling, ja då händer det något med att leva som du vill. Att vara den du är. Att nå dina drömma. Att attrahera det du vill ha in i livet och släppa taget kring det du vet gör dig mindre gott.

ATT VARA KÄRLEKSFULL – en beskrivning med en kund

Häng med och läs om en av våra kunders uppvaknade i vikten att träna på det du vill vara. Tankens kraft och en otränad hjärna kan ge insikt.

En kund till oss satt i vår soffa för över ett år sen. Hon, en kvinna som arbetar som VD på ett företag och som gick hos oss för att träna på att utveckla sina egna processer.Bildresultat för kärleksfull ledarskap

Efter fyra månader tog vi sommaruppehåll och hon skulle ha egenträning. Hon ville börja träna på att agera kärleksfullt. För oss är det lite som julafton när en person vill börja träna på en egenskap.
Hon, vi kallar henne Anna, satte ord på hur hon skulle vara och visa kärleksfullhet ur världens alla perspektiv.
Strax innan midsommar önskade vi varandra “glad sommar” vi såg fram mot att se hur träningens resultat skulle bli..

I slutet av augusti kliver en lätt irriterad kvinna in över tröskeln. Sätter sig i fåtöljen och bara vräker ur sig otrevliga ord som @#%&@
Jag frågar vad som hänt och hon beskriver sin kollegas fruktansvärda ansvarstagande under sommaren. Denne hade inte gjort si, inte gjort så och verkligen inte jobbat under de veckor hon var ledig och vederbörande skulle kliva in som chef. Anna beskrev kaos.

Då kommer den irriterande frågan; var någonstans Anna är du kärleksfull i det du berättar?

Anna tittar på mig som att hon ville sudda bort mig, kanske var det mord i blicken. Hon blänger på mig och frågar med en riktigt förbannad röst om jag inte hört ett ord av vad hon just nyss beskrev. “Min kollega är ju en idiot”

Jag bad henne lugnt plocka fram listan på vem hon är. Listan med de egenskaper hon vill förstärka i sina handlingar. Jag ber henne sudda ut KÄRLEKSFULL. Bildresultat för mental träning
Vreden i hennes blick förvandlades nu till mer förvånad och förvirrad. Hon frågar lite försiktigt, men med tuff attityd, menar du att jag(!) skulle ha agerat på ett annat sätt?!
Tja, nu när du säger det. Hur skulle du kunna varit kärleksfull mot både din kollega och dig själv utifrån sommarens händelser.

Anna tänkte en stund. Tja, jag skulle ju kunna ha….
och sen fick jag knappt stopp på henne när polletten hade trillat ner.

ERBJUDANDE

Att veta vem du är kan vara en rejäl övning om du är otränad. Många av oss agerar bara och tror att vi är snälla eller flexibla, men frågan är hur snälla är du och mot vilka är du flexibel?
Det är lätt att säga att jag gillar olika, men gör du det egentligen i dina handlingar? Det är lätt att säga att jag är omtänksam, men är du alltid det mot dig själv?

ByButeo har olika varianter av träningsprogram utifrån din tid och din plånbok. Ring för att ta reda på mer eller kika in på ByButeo så får du lite mer hum om saker och ting. För ByButeo är det viktigaste att du vill träna och påbörja din process. Kanske är det dags för chefen att ta tag i arbetsgruppens förutsättningar. Vi ger 10% av allt vi säljer under juni månad till ett projekt i Sydafrika som heter Kanelbullen kika in och du får veta mer vad det är. Varför förstår du garanterat redan. 

Varsågod – dagen är din – gör din lista – och fundera på att göra slag i saken av att nå dina drömmar.

//Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.