Har du tränat på att utveckla dina sinnen?

Bildresultat för sinnen i energi

Dina sinnen ger dig resultat, alltid. Har du tränat ditt sjätte sinne eller skyller du fortfarande på andra eller yttre omständigheter för att det är som det är i ditt liv? Häng med nu, för vi ska träna det sjätte sinnet och tro mig. Det händer något med alla dina sinne på den resan.

En del av oss har bättre syn än hörsel, andra är fenomenala på att smaka och luta för att inte tala om en utvecklad känsel. Det är de fem sinnena vi brukar tala om, men vi har även ett sjätte sinne. Och med det sinnet kan du känna in, känna av eller plocka upp signaler som inte heller dom syns. 

Vi ser inte att vi hör, ser, känner, luktar eller smakar, så är även fallet med det sjätte sinnet som grundar sig på en egenskap du fått från födeseln och hur mycket du tränar upp de olika förmågorna. För det går att utveckla flera egenskaper inom det sjätte sinnet.

Varför har du ett sjätte sinne ?

Har du varit med om att du vet vem som ringer innan du tittar på luren eller svarar i telefon? Känner du på dig att telefonen ska ringa just precis innan den gör det? Har du vetat om att något ska ske innan det skett eller anat att något skulle falla ut på ett visst sätt? Slumpen är ingen tillfällighet. I dessa stunder har du lyckats stämma av in i framtien och moder jord visar att du har ett starkt sjätte sinne.

Tror du skulle hålla med om att du i de stunder skickar och tar emot information som inte berör något av de vanliga fem sinnena. Alla dina sinnen berättar något för dig, alltid. Träna upp ett, två eller flera. Själv har jag insett att ju mer jag öppnar upp mitt sjätte sinne dessto mer blir jag bättre på att känna, höra, dofta, se och smaka. Hur har du upplevt din resa med dina sinnen?

Alla kan kommunicera med andevärlden.

Det är inget konstigt. Eller, vad skriver jag nu?! Det var jättekonstigt för mig i många år, men nu är det lätt att säga när jag erkänt mina egna förmågor. Thihiii, vad jag vill säga är att alla kan, det är mer en fråga om du vill. För varje människa är född med ett sjätte sinnet som du kan kommunicera med.

Jag har tidigare skrivit  om vibrationer och om chakran. Chakran vibrerar också, dina ord vibrerar. Ja allt vibrerar, där är väl även forskarna överens med mig. Allt vibrerar på olika frekvenser. Och för att lyckas att stämma in i det sjätte sinnet behöver du vibrera dina energier på den frekvens du vill lyssna på. Lite som att ställa in en radio, för er som kommer ihåg den tiden eller ställa in den spellista du vill komma i mood till. Ja, du fattar. Vad jag vill säga är att du kan bli bättre på att vibrera i det sjätte sinnet med träning. Och vi har det för att, enligt mig förstå mer och göra mer av det som vi kom till jorden för att göra. Prioritera bättre.

Hur kan du utveckla ditt sjätte sinne?

Nedan följer några övningar för att träna. Du kommer utveckla så mycket mer, men det handlar om att lugna ner och lyssna till stor del. Gör en sak i taget. Känn inte eller tänk inte tanken på att allt ska in på en å samma dag. För det ska det inte. Däremot kan målbilden vara att du hamoniskat ska se till att göra några av dessa försalg på varjedag aktiviteter, emnendan andra kan vara att träna en gång i månaden. Du lägger ribban utifrån det resultat du vill uppnå. Och gör det långsitkigt! Bråttom är ett minne blott.

Ta dig ut till naturen.

Du använder idag inte dina sinne maximalt, utifrån att vi gemensamt byggt in bekvämlighet i samhället och ändå kan överleva. Vår hjärna, som i sin natur är bekväm, är i extas. Detta leder till att många sinnen är avstängda eller otränade. Det första jag ber dig göra som vill träna ditt sjätte sinne är att gå ut i naturen och lukta, känns, se och lyssna. Hur många hjärtan har naturen skapat för dig att hitta? Hur många fåglar hörde du? Vad luktar det? Koka en termos med kaffe/te eller en flaska vattn och ta med en filt. Gå en stund. Sätt dig eller lägg dig och bara njut! Genom att spendera tid i naturen hjälper du dig själv att skärpa alla dina sinnen.

Bildresultat för kommunicera med andevärlden
Följ ditt hjärta 

Eller känns det bättre om jag säger magkänslan? Tankar skapar känslor, känslor skapar attityd. Attityd skapar energi. Energi vibrerar. Orden vibrerar allt vibrerar. Låt dig inte styras allt för mycket av dina känslor. Känslor är görviktigt, men vi behöver använda dem effektivt. För egen del fick jag träna på att skilja på en riktig känsla mellan en som inte är sann. Du måste kunna känna det i ditt hjärta. Eller mage. Den känslan som du känner i ditt hjärta eller magen är den sanna, inte alltid den du får i ditt huvud. Våga träna på tanken som kommer i huvudet och låt dig medvetet fundera på om den känslan som kommer verkligen är den du vill ha eller om det är en inprogrammering. Ju mer du trännar kommer du snart förstå och se, känna, höra, inse skillnaden.

Lyssna på din kropp

Bildresultat för lyssnaHur många gånger har vi inte stått inför ett val och vad vi än väljer så ser vi hindren? Jag har själv varit otroligt osäker på vilket beslut  jag ska fatta och har då gått på andras beslut och ja. Resultat har alltid uppstått och jag har alltid lärt mig något. Men många av oss slutar istället att fatta beslut och då händer det ju ingentin. Vi tar frikort på frikort för att slippa göra och därmed slippa oönskade resultat.

Hemligheten ligger i att lyssan på kroppens signaler. Får du en klump i halsen, knyter sig hjärtat, knut i magen eller blir du helt svett eller kall? Ilsak är en annan signal? Varför blir du arg? Du kanske känner dig helt lugn och trygg eller vad är det för signal din krpp skickar. Lyssna och följ signalerna och du, sen är det bara att fatta beslutet och göra. Slumpen är ingen tillfällighet, det gäller nog även i dina beslut 😉

Använd dig av meditation

KRÅNGLA NU INTE TILL DET. För meditation är enkelt. Du kan ligga i din soffa. Sitta i en fotölj. I naturen eller vara på golvet på ditt jobb. Huvudsaken är att du fokuerar på att inte tänka.

När du mediterar kommer du till ditt inre. Till dina programmeringar, till dina resor, till dina energier, till din, ja allt som är du. Genom att slappna av och låta tankar som grumlar ditt eget är, låta tankarna bara passera, kommer du utveckla ett skarpare fokus och bättre förståelse i och av ditt liv. Meditation ger svar, det tar liksom aldrig slut. Detta gör att din intuition kommer att växa och du kommer kunna få mer användning av ditt sjätte sinne. Det kommer även skapa en skarpare intution. En förmåga du inte kan tänka fram i huvudet.

Jag har tagit fram ett “program” för att underlätta din träning i meditation. Ställ dig i sökfältet och skriv in #tiominuteri21dagar så ser du tre sidor du kan följa för att påbörja din inre resa med meditation. I detta program har du guidade meditationer, du kan sedemera träna på att meditera på egen hand. Du kommer garanterat få upp intuitiva bilder, känslor eller andra upplevelser i dina stunder. Hemligheten till all utveckling är övning. Börja som sagt med 10 minuter om dagen och sedan kan du successivt sitta länger om det känns rätt för dig.

Intuition och spådom

Vi som jobbar med healing, medium, vägledare, spådamer eller med att spå i kort har oftast utvecklat intuitionsförmåga så att vi kan få fram information som en otränad, men begåvad människa inte tränat upp. Detta gör att de kan ge dig en mer sann spådom. Själv får jag ofta frågor och färger, jag ser

Bildresultat för intuition

Använd din intuition

Denna teknik kan hjälpa dig att lära dig hitta dina svar med människor och i situationer.  Intuition handlar om att betrakta, se på, titta på. Vara åskådare. Det är din förmåga att bilda en omedelbar uppfattning eller göra en omedelbar bedömning med medvetande utan att ha tillgång till alla fakta, eller koppla på dina egna värderingar och tankar. Intuition ställs ofta i motsats till att resonera och förstå logiskt. Nu vet ju du och jag att vi agerar 2-5% i den logiska hjärnhalvan och 95-98% i den högra hjärnhalvan.

Därför är det viktigt att träna din inutuition, processen pågår vare sig du vill eller ej förstår du. Så dessto mer du har tränat på avslappning dessto lättare har du för detta träningspass.

GÖR SÅ HÄR: Tänk ut en tydlig fråga och sätt ord på den, utan känslor. Släpp frågan och blunda, andas djupt ett par gånger, varva ner, slappna av.  Sedan ställer du frågan igen som berör utmaningen du mött. Kanske har du en person på jobbet där en situation uppstått och du vet inte riktigt hur du ska göra. Du kan då fråga ”Vad kan jag göra för att vi ska gå mot lyckan”  Visualisera att din arbeskollega sitter vid ett bord. Ge er nu tid. Om ett par minuter kommer du märka att något händer och du kommer få svar som visas för dig. Kanske ser du någon mer komma till bordet. Se vad som sägs, gör eller vad du känner. Känn efter vad hon tänker och vill. Du inser nu vad du behöver göra utifrån flera perspektiv. Det ger ro, harmoni och en trygghet.

Träna, underhåll och använd 

Alla våra sinnen behöver tränas för att hålla sig i form. Eller underhållas för att vara hållbara. Eller användas för Bildresultat för använd meditationatt utvecklas. Så varsågod – oavsett hur långt du har kommit på resan så är det aldrig försent att börja eller fortsätta där du tog vid senast. Själv mediterar jag alltid innan jag bloggar och idag ska jag faktiskt ta mig ut i joggingspåret efter. Det är ju också träning tänker jag. Undra hur många hjärtan jag kan räkna på mina 4 kilometer. Thihii.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

 

 

 

2 thoughts on “Har du tränat på att utveckla dina sinnen?

  1. Hej!
    Tack för ett bra inlägg!
    Jag hittar inte ditt program tiominuteri21dagar någonstans, skulle gärna vilja testa det!
    Vänliga hälsningar
    Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.