Vägvalet blir bra, men jag behöver dina tips!

Att bara fokusera på hemmet och mig själv har varit en stor del av min medvetenhet och klarsynthet den senaste tiden. Och jag tror att det kommer vara så den kommande tiden också. Basen är viktigt, tryggheten, tilliten och landa i det som är min uppgift här på jorden får mitt fulla fokus även idag denna valborg. 

Det har kommit ett par insikter till mig de senaste dagarna. Jag vet inte om jag gillar dem, men jag vill kolla om du har haft liknande insikter och budskap på din resa.

TA HAND OM DIG

Sedan 1990 har jag, till och från levt som vegetarian, vegan, köttätare, stockholmsvegan, allätare och åren 2011-2014 levde jag pH-balanserat. Jag älskade min kropps energi de åren. Så gott har jag nog aldrig mått, men vilket jobb det var mentalt att leva på det sättet. Många som hade åsikter, jobbigt att bjuda hem mig och ja, jag tyckte själv att det var en utmaning att gå ut och äta. Förutom i städer och på restauranger där olika är välkommet. (längtar tills jag hittar stället dit mina vänner och jag kan gå och äta och alla kan få äta på sina villkor)

Att dippa grönsaker är gott och nyttigt

November 2014 handlade det inte längre om val för mig att äta. Det handlade om att äta för att överleva. Så då lämnade jag min hälsosamma livsstil för att ta hand om mig och min familj rent mentalt. Jag slutade träna och var bara inställd på läka och äta och överleva. Ingen som inte varit i kaos och trauma kan nog sätta sig in i situationen, men har du det så vet du precis vad jag pratar om. Den medvetna hjärnan blir frånkopplad och det är bara reptilhjärnan som fungerar.

Nu, nästa fyra år senare börjar min kropp tala till mig. Jag har bett om att hitta verktygen för att hitta mitt vill till att ta hand om mig, men tro mig, det har inte kommit. Men häromdagen kom ett knasbudskap *ler*

HÅLL DIG RENARE

Det är ju enkelt att förstå att jag ska börja leva renare, men när jag får ett budskap om att jag ska dra ner på alkohol vet jag inte hur jag förhålla mig. Jag har nämligen tränat massvis på att hitta balans mellan ofta och lagom. Jag gillar vin. Tycker det kan vara mysigt att smutta på ett glas vin. Behöver inte bli full, men gillar känslan. Ändå säger min kropp tydligt till mig att inte dricka. Jag vet inte hur jag ska förklara känslan. Har du haft känslan att “ja-det-är-gott-men-drick-det-inte” ? Jag kan få den känslan när jag pratar griskött eller kött generellt. Ibland kommer det när jag pratar fisk också.
Bildresultat för höj din energi

Vet att jag gillar att lyssna på min kropp, men jag upplever det tungt, eller otränat när det kommer till kosten. Jag tycker jag själv hittat balansen i lagom, men min kropp verkar inte hålla med mig. Och det handlar inte om att jag ska ner i vikt eller leva renlevnad, det är inte de tankarna som går i huvudet. Det är mer som om att jag måste/vill/behöver för att höra och se nästa nivå. Aåhåhagahh – snälla säg att du haft dessa känslor som du inte riktigt vet om det är dina eller kunskapen eller om det är din egen inre utveckling som talar till dig. Och hur gör du för att leva hållbart i balans med din omgivning. Mata mig med tips – så ska vi se var jag landar i mitt nästa steg till hur jag ska ta hand om bilen jag kör omkring i. Jag är ju en själ och jag har en kropp – det är så tydligt i denna diskussion med mig själv. Tidigare såg jag mig själv som att jag är en kropp och har en själ, men det är verkligen förändrat och det gör sig påmint nu när jag ska göra mina val.

Så, denna Valborg blir en tankenöt och denna första maj blir en fin reflektion och jag hoppas jag får många idéer och funderingar från dig. Du inspirerar och du påverkar din omgivning, kanske lite mer än du anar *ler*

Därför vill jag tacka dig för detta året så här långt och hoppas att vår gemensamma vår blir bättre än vi förväntar oss. Det är mycket tydlighet som ligger i luften för oss alla denna vår. Allt kommer bli tydligare för varje individ och för den stora massan.

Happy Valborg!

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

Är på Tarotguidernas vägledningslinje tisdag eftermiddag och kväll – håll koll på schemat. Onsdag är jag också på plats! Välkommen att höra, se och känna på högre energiers budskap och vägledning.

 

5 thoughts on “Vägvalet blir bra, men jag behöver dina tips!

 1. Jaaa!! jag dricker endast nåt litet glas glögg till jul.. och inte ens det varje år.. midsommar 99 slutade jag ta nåt glas vin.. hann ta en mun och fick en rejäl allergisk reaktion och tänkte okej.. kroppen vill och ska inte behöva ta hand om dessa substanser.. fortsatte dock med socker, godis.. mm.. lyssna gärna på Radleigh Valentine när han pratar om hans guide som sa …you are sober.. No I´m not! yes you are! (tror den finns på youtube)
  Nu är det läkning av kroppen som gäller.. har obalans och det visar sig just i vad jag äter.. hur jag äter.. ett suuug.. något som behövs för att kroppen ska må toppen.. rena rama gissningsleken.. mycket ät inte.. nej inte det där.. inget mjöl.. ingen mjölk.. grädde funkar.. kött går bra och kroppen vill gärna ha det.. men inte det billiga köttet fullt med antibiotika.. då får jag utslag.. fisk njää.. inga bönor.. osv.. som sagt de är känna av.. lyssna in.. kroppen är vis.. och vet vad den behöver.. OCH glöm inte be guider och änglar om hjälp.. Jag har just bett mitt supportteam att hjälpa mig släppa söt och saltsug..

  stort lycka till att få ordning på vad du äter och dricker.. och balans i tillvaron

  1. Tack Ulla!

   Det är det där med kunskap, vetskap, handling och lyssna på kroppen. Jag ska verkligen ta tag i att prata med min guide och våra änglar. Och jag ska lyssna på R. Valentine. Tusen tack för det tipset! Återkopplar när jag lyssnat och förstått =)

   Läkaningsstadiet är intaget!

   Varm kram
   Rebecka

 2. Hej fina Rebecka! Jag vill först TACKA för att du kom in i mitt liv! Du är min förebild,du har hjälpt mig att hitta mod att ta tag i mina rädslor. Alla dina inlägg som jag läst har varit så lärorika,hjälpt mig att ta tag i mitt liv. Jag hat haft så många destruktiva år i mitt liv,tappat mig själv i alla mina egna krav. Krav som jag har haft i min ryggsäck sen jag var liten. Jag har inte fattat eller orkat ta tag i dem förrän nu. Jag vill vara en stark människa på alla sätt.Ett hårt jobb att göra,men jag gillar det. Att medvetet lägga märke till mina känslor o tankar.Livet är så kort o jag vill frigöra mig från det som är negativt,släppa små skitsaker o släppa dem som drar ner mig.Jag vill vara med människor,coola människor som betyder något för mig…..Som min son Marcus som är magisk o har räddat mitt liv med sitt engagemang i både mental/fysisk träning,mat(jag har haft anorexi,farligt nära än när jag har det tufft),sina tuffa frågor,snälla frågor o all sin kärlek. O så du,som ger mig så mycket med alla dina kloka inlägg,ord o tankar. Om din egna tankar o sanningar,,hur du blottar dig själv,,en sån sann människa som man får förtroende för,,,,,en sån som jag vill vara. Jag har så dåligt självförtroende men jobbar stenhårt för att det ska bli superbra. Jag vill också vara en hjälpande människa,finnas för andra. Jag skriver o vet så mycket bra saker men mitt problem är att jag inte kan få ut det bra,,,kan inte prata så fint o obesvärat inför en massa folk. Jag har alltid blivit tystad o hånad som liten o jag har förstått att det hämmar mig nu när jag ska stå upp för mig själv,,prata inför folk,,att våga säga nej. Det skrämmer livet ur mig. Iallafall så är du en människa som får mig att le,att vilja förändra mig. Du är magisk! TACK FÖR ATT DU FINNS I MITT LIV!

  1. Fina fina Agneta!

   Din feedback och dina reflektioner kring din resa inspirerar. Du är så mycket och du gör bra för omvärlden. Fortsätt gå och du ska se att svaren fortsätter komma till dig.

   Vi är många runt dig som stöttar dig – många mer än du tror och desto mer du plockar av dig offerkoftan kommer du se hur den villkorslösa kärlek kan möta dig där du behöver den som mest.

   Tack för att du finns – förstått gör det du tror på och fortsätt se den du är! Riktigt bra jobb gör du och ju mer du lär känna dig själv desto nyfiknare lär du bli =) <3

   Stor varm och hjärtlig kram
   Rebecka

   1. Tack för dina hoppfulla o fina ord! Jag ska verkligen fortsätta att gå på min väg framåt,,det är intressant o roligt o samtidigt svårt,,,,känns som stegen är pyttesmå framåt men det är bra för då hinner jag landa i den känslan. Jag vill verkligen inte ha nån offerkofta på mig,,usch. Jag längtar efter dina inlägg ,,,de är grymt inspirerande. Och att du svarar så fort är fantastiskt för du måste ha en massa annat att göra..TACK O Jättekram till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.