Fråga: Om du har en chef och du har en arbetsuppgift som du älskar.  En dag får du en ny uppgift att lösa eller ta hand om. Det visar sig att du ogillar den. Vad gör du då?

A. Leder dig själv till att göra arbetsuppgiften. Du är ju ändå där för att jobba och chefen vet bäst

B. Leder dig själv till att tala om för chefen att du inte tänker göra den uppgiften. Du är inte där för att göra tråkiga uppgifter

C. Leder dig själv till att göra uppgiften, gnälla på vägen och sprida skit, du är ju ändå där för att jobba och ha roligt.

D. Leder dig själv till att göra uppgiften, sprida glädje i den mån jag kan och ha gott om tålamod, du där ju ändå där för att jobba och ha roligt.

Fundera – kanske har du ett eget alternativ. Berätta gärna – älskar att läsa och ta del av dina egna tankar.

Vägskälet

Många av de jag möter står still i att fatta beslut. Alltså skjuter sig beslutet framför sig, och några av oss kliver in i nästa situation innan vi gjort klart första situationen. Det kan bli konsekvenser och resultat som inte blir så genomtänkta. Detta gör att du får stå vid ett vägskäl rätt länge. Inget beslut kommer eller liknande situationer uppstår. Och när du väl kommer till skott är det för sent och då kommer snart en ny likande situation. En del väntar så länge att det kommer någon annan och bestämmer över dig. Så här är det. I ditt liv är det du som bestämmer – våga känn vad du vill ha mer av, inte mindre och se till att skapa de känslorna själv. Vi kan aldrig be någon annan göra på något sätt för att underlätta för oss själva. När du landar i “mitt liv, mina beslut” händer det något med din utveckling. Både den personliga och den andliga/spirituella. Leta inte, driv inte på, bara våga hitta dina beslut i samverkan med den attityd du vill ha på vägen. Allt kommer när det ska komma. Det är tillit i det.

Andra ältar ihjäl sig innan ett beslut tas. Kanske är du en av dem? Andra försöker hitta logik som inte finns. Andra går på senaste minnet och tror att verkligheten ska upprepa sig och fattar beslut utifrån det. När du ska fatta beslut, börja alltid i rätt ände. Rätt ände är när du ser vad som är allra viktigast för beslutet. Till exempel – du träffar en person som du blir väldigt intresserad av. Du är redan i ett förhållande eller den du möter är det. Ni har roligt tillsammans och ser att ni skulle vilja utveckla er relation ännu mer. Vad kan du göra för att börja i rätt ände?

Var noga med att alltid ge dig själv tillräckligt med tid för att klara av att fatta beslut som du menar. 

Någon eller några få måste vara ansvariga för att beslutet faktiskt fattas i tid. Denna någon är alltid du i ditt liv. Är du på jobbet eller i ett lag är det jätteviktigt att ansvarstagandet inte är utsmetad så att missförstånd kan uppstå allt för många gånger. Tid är underskattat, våga använda den klokt.

Oönskade resultat – det kommer snart gå inflation i reflektion

Som jag skrev nyss, många vill ha ett resultat nu. Och då helst ett resultat som bara är till din fördel och utifrån det du önskat dig. Om det uppstår ett oönskat resultat är det otroligt vanligt att bara förstå att resultatet inte var vad du önskade och sen bara skynda vidare så fort det bara går. Varför? Att reflektera och bli medvetet är jobbigt, det är tufft, det kan uppstå smärta i själen. Att reflektera eller utvärdera vad som gick fel innebär att du kan hantera nästa situationen bättre, nästa gång när något liknande sker. Det är ingen “rocket-sicence” detta, det är investering i att konstant våga bli bättre.

Jag har haft äran att ha en fantastisk fotbollsspelare i världsklass på min Reiki-bänk under några år. Det är en person som konstant tränar på att bli bättre och det kräver mod. Mod att våga testa, mod att hålla i, mod att fatta beslut för sig själv och mod att fatta beslut som är till fördel för andra. Oavsett vad priset blir för en själv. Skillnaden på denna fotbollsspelare och andra jag tränar är att de gör. De skapar ett mod att agera, göra i handling. De jag jobbar med skapar en medvetenhet som trycker bort osäkerheten och som skapar en trygghet och tillit i att få resultat. Det behöver inte alltid vara 110% utfört, det ska provas, det ska tränas och det ska provas igen för att konstant utvärderas där emellan.

 7 tips för fattar du bättre beslut 

 1. Kom ihåg vad jag skrev i början: Fatta aldrig permanenta beslut på tillfälliga känslor, när du är hungrig eller trött. Gör du det är det din reptilhjärna som agerar på snabba belöningar istället för tålamodets belöningar.
 2. Kom ihåg dina val: Gör alltid medvetna val så långt som du kan. Var noggrann med att se vad du ska välja, många som vill hjälpa dig välja gör det utifrån att de vill att du ska välja på ett visst sätt.
 3. Ett otaget beslut är också ett taget beslut. Sätt tid när du ska ha bestämt dig för att ha du ska ha valt väg. Titta på vad det är som gör att du duckar för ett visst beslut, varför tar du det inte. I det svaret kan du låsa upp många blockeringar.
 4. Ett av mina ledord är medveten: Det betyder att när du fattar beslut utifrån dina känslor – säg det. Alla beslut vi fattar fattar vi utifrån känslor, så lägger vi på logik på det sedan. Var ärlig till dig själv om varför du fattar beslutet som du gör.
 5. Harmoni kommer inte av sig själv: Var tydlig med att när du hämtar information och fakta så hämta just det. Hämta inte skvaller och förtal eller spekulationer. Det föder inte mer av den känslan du egentligen vill åt.
 6. Det handlar inte om att övertala andra: Nej-sägaren kan nämligen bli din bästa rådgivare. Våga fråga dem och känn sen ditt svar utan att behöva försvara eller förklara dina egna tankar eller känslor. Bara lyssna och känn ditt svar, inte deras.
 7. Den lägsta känslan av de högre är mod: Titta bortanför din egen komfortzon, våga prova, våga få ett oönskat resultat och våga reflektera. Det är först då du utvecklar din medvetenhet.Det var allt för nu – kommentera gärna och fundera på varför du läste just detta….Jag tror nämligen att slumpen sällan är en tillfällighet. Vad tror du? *ler varmt*Kram å Karma

  Rebecka

  Vecka 46 på Tarotguiderna:

  Onsdag 11-13

  Fredag 21-00

  Söndag 19-22

  Jag är agent 113# Lägger änglakort, får budskap som är andlig och jobbar med en medial vägledning. Ber du om Distansreiki får du det. Attraktionslagen och mental träning genom medvetenhet är något jag hjärna hjälper dig med.


  Vill du få ett sms nästa gång jag loggar in?
  Smsa: 71440
  Skriv: Rebecka

  MÖJLIGHETER ATT KONTAKTA MIG ELLER MINA KOLLEGOR:

  • Ring Tarotguiderna på tel 0939-2959  Samtalspris 19:90 per minut
  • Kontantkort Tele2/Comviq 0939-2959 Samtalspris 19:90 per minut
  • Betalning via faktura ring 08-505 23 660 Samtalspris 19:90 per minut
  • 30min till fastpris för 495:- ring 0939-2956,  Samtalspris: 16:50 per minut

  Åldersgräns 18år. Vi har öppet alla dagar 08:00-24:0o

  Du måste vara 18år och vid god psykisk hälsa.
  Vi är inga läkare och ger inga sådana råd eller rättsliga. Vi spår inte heller i död eller katastrofer.