Reiki – det djupaste djupa och det enklaste enkla

Rebecka, Reikimaster som lära ut Reiki att använda i din vardag. Loviza, grym Reikiutövare på ByButeo för dig som vill utforska mer kring det holistiska.

Som nybliven Reikimaster har jag stor respekt för det uppdrag jag har här på jorden. Det är en relativt ny tradition, Reiki alltså, även om energin Ki funnits så länge det funnits liv. Tillåt mig att prata lite om Reiki idag, framför allt nu när Loviza och jag ska ha en öppen Enerig-dag där du ska få känna på energi och du ska få känna och utöva flödet Reiki. Mer info om dagen finns på ByButeo – mental träning och högre syfte.

Våra kroppar består mestadels av vatten, vi påverkas av det vi äter, av det vi utsätter oss för och vi påverkas på flera olika sätt. En del jag möter märker stora förändringar vid nymåne och fullmåne, du kanske är en av dem?

När jag lärde mig Reiki av Solkarina, fick jag förstå att Reiki dammsuger kroppen på alla nivåer som påverkar dig. Eller så här uttryckte sig Solkarina, ungefär…  

Föreställ dig att du har ett smutsigt akvarium. Smutsen får representera de blockeringar , mönster och annat smuts som kommer in i människors liv. För att städa akvariet kan vi tömma ut allt vatten, men om akvariet är så stort blir det en utmaning. Istället sätter du ner en vattenslang i akvariet och låter rent vatten fylla akvariet.

Vad händer? Jo, med tiden kommer det smutsiga vattnet att bytas ut mot ett rent och klart vatten och det är det som händer i din kropp när du ger dig själv Reiki varje dag. Det är som du alltid har ren energi och fyller din kropp, ditt sinne och ditt universella ledarskap med. Du skapar ett flöde. Att lära dig att använda dina Reikihänder innebär att du lär dig själv att rena din kropp, ditt sinne och ditt andliga ledarskap. Låter det enkelt? Bra- Reiki är enkelt.

Ki-energi

Reiki har sitt ursprung från Japan och den japanska buddhistiska kulturen. Fråga mig inte mer om det, men grunderna bygger på den kinesiska medicinen som säger att livsenergi Ki genomströmmar oss alla. En akupunktör sätter nålar för att balansera upp kroppens Ki och genast kan det mätas genom de kemiska processerna. Många kampsporter använder Ki för att förstärka slag och sparkar genom att använda kraften i 
Ki-energin. I qigong och tai chi så är syftet att lära sig att följa flödet av Ki-energi och använda det effektivt.

Rei betyder den ”dolda kraften” i Ki = livsenergin. När vi praktiserar Reiki gör vi det genom handpåläggning för att aktivera Ki. Inte bara hos oss själva utan också hos personen vi ger Reiki till.

BAKGRUND

Den japanska Reikin sprider sig idag över hela världen. Utifrån att mycket bygger på kommunikation vet vi att Reiki blandas och förändras. Filosofier, åsikter, attityder och värderingar hjälper oss att förstå att Reiki kan vara mycket mer idag än i början på 1900-talet. Det vi vet är att Reiki inte är beroende av religion eller livsåskådning. Vi vet att Reiki är godkänd av WHO som ett komplement till medicinska vården och vi vet att vi i Sverige kommit så långt att Reiki får användas i sin friskvård av Skattemyndigheten. TJOHOO!

VAD ÄR REIKI

Försökt att förklara lite, men när du frågar en som fått Reiki kommer du få olika berättelser o upplevelser som antalet personer du frågar. Samma sak om du frågar Reikiutövare. Reiki är nämligen någon som berör oss utifrån där vi står. Var och en av oss skapar en egen relation med vår egen Reiki, precis som vi ska. Det är ju ändå vår egen dolda kraft i vår egen livsenergi.

Men det vi alla kan sluta upp bakom är att beröringmetoden ger en stillhet en sinnesnärvaro att lyssna på sig själv. Du behöver aldrig vara orolig att terapeuten blir trött eller så. Reiki tröttar aldrig ut. Vi får alla energi. Vi kan nog alla också sluta upp kring ord som helande, friskvårdande, berörande och omvårdande.

REBECKA – min utgångspunkt
Jag bygger mycket av mina behandlingar utifrån det jag kan om mentala processer. Jag vet att människor samlar på sig stress och vi letar efter må-bra-hormoner. Där börjar jag mina möten med dig som adept, klient eller i föreläsningar kring energin, Reiki. Hjärnan kan lura oss massor och jag utgår ifrån att du ska lyssna minst lika mycket på din kropp.

Ja, jag har några subkulturella inslag. Jag har en förmåga att se aura och känna av änglar. Du som följer mig här på bloggen vet att jag inte är så förtjust i att se de döda, men jo, det har hänt. Men detta subkulturella är inget jag drar in i behandlingarna. Det är inget jag lyfter, men ofta, allt för ofta är det ni som söker upp dem. Så när de visar sig och du vill veta – ja, då berättar jag.

Varje lärare i Reiki arbetar utifrån sin filosofi och livsåskådning. Det är därför bra att tala med olika Reikiutövare och lärare för att se vem som passar just för dig. Och våga fråga. Vi är många som utövar Reiki och ibland är det inte mig du ska ha, men jag är lycklig om jag får vägleda dig till någon du vill verka med. Vi kan krångla till det och vi kan göra det väldigt väldigt enkelt.Det viktiga är att skapa ett flöde av ren energi.

HITTA DITT HÖGRE

Reiki är behagligt och tar dig förbi eller övergår till något som jag skulle vilja säga handlar om att hitta din egen plats. Att vara en stund i det som ligger bortom det mänskliga vetandets gränser. Reiki startar, städar. Reiki gror och Reiki gör. Reiki är allt det där som finns i din dolda kraft i din egen livsenergi.

Hoppas detta hjälpte dig lite i ditt sökande efter ett av många holistiska verktyg.

Kram Rebecka

NU KÖR VI ÄNTLIGEN IGÅNG!

15 juni en verklig heldag med att lära känna energi och Reiki  PLATS: Vårdnäs Stiftsgård utanför Linköping kl. 09.00- ca 16.00  LOVIZA och jag är instruktörer och vägleder er hela denna dag. 

Det enda du behöver ta med är ett eget underlag. Har du ingen egen yogamatta eller liknande kan du beställa en av oss. Tillkommer ca 199 kronor.  Vill du vara säker på att du har en plats – maila rebecka(at)bybuteo.se och märk mailet REIKIDAG. Då är du garanterad en plats innan vi släpper upp anmälningarna på ByButeos plattform. Nått ska du väl ha för att du är så trogen läsare *ler varmt* Berätta då också om du vill ha en matta, så fixar vi det.

PRIS: 950 kronor inkl. fikar, kompendium och lunch. Inkl. matta: 1149 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.