Att stanna i din ström och energi

FEM SÄTT ATT SLUTA ABSORBERA ANDRAS NEGATIVA TANKAR OCH ORD

Att stanna kvar i din energi, din egen ström, utan att för den skull upplevas som osympatisk eller oempatisk kan för många vara en utmaning. Jag tror att du som jag varit i situationer med personer som är tunga i känslan och orden de väljer är på den negativa sidan av energiskalan. Du känner hur dennes energi och känslor bara kliver in i dig. Du vill bara säga stopp för att inte tappa humöret, men du vet inte riktigt hur utan att upplevas som kall eller elak.

Känslor och ord vibrerar och kan påverka dig starkt mentalt så väl som fysiskt. Detta var bland de första jag valde att utveckla näst efter jag förstått skillnaden på det jag är och det jag gör. Och jo, detta är något jag får träna på än idag sen jag började min andliga resa i ett universellt ledarskapsperspektiv.

Att få människor att stanna utanför den egna inre cirkeln av känslor är viktigt för att inte påverkas och fyllas av någon annans känslor eller att läcka din egen energi. För att träna detta börjar du med att lära känna dina känslor, förstå hur ord vibrerar inifrån dig och hur det känns i kroppen när du är i en egen känsla. Är du med på hur du kan träna? Alltså du sitter och tänker en känsla och känner hur den känns. Lär känna dig själv inifrån dina känslor, dina egna ord, inte den eller de du möter. Det är viktigt att lära sig detta för att vara i din egen vibration och inte bära eller ta emot skit från andra.

SÅ LÄNGE DET LEVER RÖR DET SIG. VI BLIR INTE KLARA, DÄREMOT GÅR SOLEN UPPP ELLER NER. LIVETS UPP OCH NER ÄR INTE VÄRDERINGAR. DET ÄR INTE ÖPPNINGAR, STÄNGNINGAR ELLER ÅTERVÄNDSGRÄND. DET BARA ÄR.

DET GÅR INTE, JAG HAR FÖR MYCKET SYMPATI OCH EMPATI

Vi ska börjar med att förstå begreppen sympati och empati. Jag vill förmedla detta då många använder dessa ord som en ursäkt för att inte träna på att vara i sin egen ström. När du som empatisk människa, i otränat och kanske omedvetet tillstånd tar in andra människors känslor kan det innebära att du blir tung och känner dig nedstämda, trött. Att förstå att ditt energitapp kan bero på andra är en sak, men att inte göra något åt det när du själv påverkas är inte att göra dig själv bättre.

SYMPATI, helt eller delvis förstår andras känslor. EMPATI har en större inlevelse där du verkligen upplever känslan som andar känner.

Kan du känna igen dig i det empatiska tillståndet? Du har utmaningar i att hålla dina känslor, du märker någon annans känsla otroligt väl. Är det tungt blir du tung är det fnittrigt blir du fnittrig. Det är som att du inte riktigt har koll på den ström du själv är i. A

Frågan är då hur kan du träna på att andar inte ska påverka din ström, dina flöden?
Nedan följer sex sätt att sluta absorbera andra människor in i din sfär.

ATT STANNA I DIN STRÖM – 5 FÖRHÅLLNINGSSÄTT OCH ÖVNINGAR

Du behöver inte göra allt på en å samma gång. Du kan börja med en bit och låta den växa så det blir ett grundat förhållningssätt för dig. Du har inte bråttom, men börja idag, om så att du börjar tänka lättre eller vänligare. Om så att du är still i 5 minuter istället för 20. Gör små justeringar så ska du se att de snart blir stora.

1 Du ansvarar för dig andra ansvarar för sig

Vi vet att stress orsakar en kemiskt reaktion som varar i ca 90 sekunder, sen kan du faktiskt styra om du blir kvar i stressläget eller ej. Stress är ett påslag som alltid finns, och de yttrar sig på olika sätt. Du kan känna engagemang, nyfikenhet, oro, irritation eller frustration. Det finns mer känslor som stress kan yttra sig genom. Ditt ansvar är att lära känna om det är du som stressar igång något du känner igen, något som gör dig rädd eller glad. Du ansvarar för att märka vilka tankar känslorna skapar och sen förstå om det är dina känslor eller den du mötets. Du är den enda som ansvarar för det du känner. Inga frikort och skylla på någon, utan du bestämmer att rätta till om du reagerar på någon annan. Det du säger till dig själv och det du tänker om dig är otroligt kraftfullt, är du medveten om ditt ansvar har du en stor möjlighet att befria dig från andra. När du vet hur de känslor du vill vibrera i känns, när du vet vilka tankar du vill ha och när du använder ord som vibrerar högt, är det väldigt mycket svårare att få dig att kliva in i andras cirklar och de har minimal chans att ta sig in i din.

Du kan alltid styra om någon kommer in i ditt flöde eller ej.

 2 Du ansvarar inte för att andra ska må bra

Det finns många härskartekniker, en av dem är när något klagat på din prestation och säger, ta det inte personlig. Att i de lägen inte kliva in i offerkoftan eller bli fixerad att du ska få dem att gilla dig är en utmaning för empater. När någon snackar illa om dig, släpp det, låt det va. Kliver du in i försvara och förklara drar du dig bara själv neråt. Har ett klockrent exempel när en mycket god vän säger; du har dubbelmoral när det gäller mat. Jag svara bara “om du ser det så” Sen blev jag tyst. Behöver inte eller ville inte svara och förklara. Jag äter vad jag vill när jag vill. Om min vän behöver ha mig i ett fack får det vara hennes sökande, inte mitt. Jag är nämligen inte beroende av någons åsikt om jag inte bett om den.  

Låter det hårt eller kallt? För mig har detta varit en viktig del i utvecklingen och det har kommit automatiskt ju mer jag lär känna mig själv. Därför vill jag be dig att du ska vara snäll mot dig själv och inse att alla inte kommer att gilla det du gör och det är helt okej! Det betyder inte att det föds motsatser eller motpoler. Det betyder bara att du låter andra ansvara för sig och du för dig. Är du snäll med dig själv skapas kraftfält runt dig som hindrar dig från att bli dränerad av andras åsikter. När du börjar träna kan du uppleva att du är lite kall, eller neutral.

3 Värdera inte besluten som sämre eller bättre, bara var nöjd med konsekvensen

Jag trodde inte på att det föds elaka människor. Idag vet jag att det sker. Det finns också olika nivåer på elakheter. Men det är inte det vi ska fokusera på nu. Vi ska göra dig medveten om att dina beslut inte har något värde mer än att du vill vara kvar i din energi. Det i sig är värdefullt.

En del människor är som fisken runt valfisken andra är som flugor runt en koblaja. Människor som tar din energi, de livnär sig på uppmärksamhet och tillgivenhet från dig och du får inte mycket tilllbaka mer än deras nöjdhet. Jag ber dig nu att hålla dig borta ifrån dessa. Initialt kan det upplevas som svårt att lämna dem, men snart kommer du förstå att du vill och framför allt varför. Det är ingen värdering i att det är bättre eller sämre beslut, ni var bara inte bra för varandra och du behövde ett annat resultat. För du kommer aldrig kunna tillfredsställa dessa människor med din kärlek de kommer bara vilja ha mer och de är fast besluta om att de är offret. Inte du.

Ibland kan det räcka att ställa dig själv frågan; är det jag eller någon annan som ska hjälpa denna person?

LIKT EN FYR SER DU LJUS. SE DITT LJUS, VAR DIN EGEN FYR.

4  Var tydlig med ditt ja och ditt nej

Att vara snäll, givmild och generös och finns till hands med sin omtänksamhet är fina egenskaper. Att alltid hjälpa till är fint. Men när du börjar bli trött mentalt på att “alltid hjälpa” och sällan får stöd tillbaka är det viktigt att ta reda på om du låter dig utnyttjas eller användas. Här ska vi titta på din förmåga att sätta gränser och mena dem.

När du säger nej till något så säger du ja till något annat. Det kan vara skönt att ha det perspektivet när du tränar på att sätta gränser för vad du vill och inte vill.

Vad du förväntar dig av andra och vad andra kan förvänta sig av dig är viktigt att vara tydlig med innan du ger människor utrymme eller du tar utrymme. Spelregler och attityd är viktigt för att kunna vara tydlig med ja och nej.

5 Meditera, ge dig själv Reiki – gärna i naturen

Du som följer min blogg vet att jag använder mig av meditationer och Reiki-behandlingar. Underbara verktyg som hjälper stress-systemet att vara i balans. Att utvecklas andligt handla till stor del om att få stress-systemet att vara i balans, för att höra. Att ha en stark/låg grundspänning för att inte “gå igång” på det runt omkring.

På min resa har jag upptäckt att när jag får vara i naturen, och gärna få möjlighet att göra en TM- eller Reiki-meditaton så får jag sådan balans och kraft att det yttre påverkar mig mindre och mindre. Det sker såklart även när jag mediterar hemma, det är just rutinen vi vill att du får in. En del står och kramar träd, vilket också är så rogivande. Andra får börja med att klappa sig själva för systemet är så överladdat. Hur eller hur. Det vi vill åt är att du ska träna tankarna på att stanna av. Kanske på sin höjd flyta förbi.

BESLUTEN ÄR ALLTID DINA

Vad du än väljer så är det alltid ina beslut. Även när du inte tror att du bestämmer så har du bestämt. Använd nu stunden till att våga bestämma något som hjälper dig till din dröm, inte utifrån massa om och men, utan enkelt och kontrollerat. Genomtänkt. Och du, fyll ditt liv med de som laddar dig med energi, inte bara de som använder den.

Hur lätt det än är att skylla på någon annan så är du alltid ansvarig för ditt, andra för sitt. Även om ni är i samma situation.

Varm kram

Rebecka

Denna vecka är en magiskt härlig studentvecka nere i Helsingborg, mina timmar på Tarotguiderna är inte som de brukar. Bäst och lättast är att du fixar så du får ett SMS nästa gång jag loggar in:
Smsa: 71440
Skriv: Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.