Tio tecken du är på din väg

OCH TIO TECKEN ATT DU INTE ÄR DET

Hej Rebecka, Jag har hört och läst att du använder ordet “var på din väg” men jag är inte riktigt säker på vad det betyder. Betyder det att du når allt du drömmer om eller att du gör karriär och att inget stör dig på vägen? Eller betyder det att du har en tydlig plan och du följer den? Vad betyder det att “vara på din väg”, exakt?

Fick ett PM av en läsare och tänker att det garanterat finns fler av oss som vill veta hur de kan tolkas. Och ja, listan kommer längre ner.

DU ÄR ALLTID PÅ DIN VÄG

I en mening, så länge du lever, är du på din väg. Du är sällan på någon annans väg, för varje steg du tar är ditt och varje triumf du njuter av och varje utmaning du står inför lär dig något viktigt och det är ditt. Vägen handlar mycket om det du gör.

Kan du påminna dig om när du är i känslan av att du gjort något speciellt, något äkta. Du bara känner att det du gjorde kändes som du är i verkligheten och ensamheten på en och samma gång.Tiden står still och ändå flyger. Det kan ske i olika sammanhang, på jobbet eller på fritiden. Du är i din vibrationer eller gör kanske något som är kopplat till ditt syfte. ‘

DITT PERSPEKTIV – HÖR DEN

När du gör något som gör att du känner dig levande och kopplad till ditt syfte, tänker du “Jag är på min väg” Du känner att du gör precis vad du var tänkt att göra och du kan känna din vibration genom känslan.

När du är osäker på vad du ska göra eller när du vet att vad du än gör är inte vad du menar att göra, säger du “Jag söker fortfarande efter min väg” och du agerar i en annan känsla. Den där känslan som du kände när du gör något som känns äkta, det är den känslan vi vill att du ska vara i jämt, även när du känner en annan känsla. Är du med?

EXEMPLET OM EVA

Eva jobbade i ett litet företag där hon gjorde allt mellan himmel och jord. Eva tyckte om sitt arbete och hade en stor frihet under ansvar. Hon mötte kunder och hon gjorde inköp. Men efter något år på jobbet upplevde hon mindre glädje. Hon upplevde inte att hon lärde sig något nytt, hon hade blivit bekväm.

En dag köpte ett större företag Evas arbetsplats. Allting i Evas jobb förändrades. Inget var till det bättre, hon blev satt på en uppgift och inom tre månader var Eva riktigt olycklig på jobbet. Hon hade till och med svårt att gå ut ur sängen på morgonen.

Eva började läsa jobbannonser. Hon berättade för sin syster och hennes man att hon inte vill jobba, men har inget val. Hennes syster frågade henne om hon verkligen ville vara säljare, men det fanns inget val sa Eva. Hon menade att där låg all hennes kunskap.

Evas syster berättade för henne att det finns möjligheter för en som varit regionsäljare. Du har erfarenheter som andra vill ta del av. Sätt dig nu och dröm och välj vad du vill. Du är inte fast som säljare för att du definierat dig som det i herre-jösses-länge.

PÅFÅGEL: Du kommer att få en vision som är viktig för ditt liv och den riktning du rör dig i.
Observera vad som pågår inuti och omkring dig.Du är trygg och väl skyddad, så det finns inga skäl till oro. Det är viktigt just nu att ta en risk och säga sanningen, hellre än att hålla tyst.
Integritet och värdighet är viktigt för dig just nu, så agera därefter.

FRÅGOR OCH SVAR

Eva hade tittat på jobb i en klädbutik, men hennes syster och man fick henne att tänka sig bredare. Frågorna kom och här får du ta del av dem också. Berätta och skriv gärna ner svaren så du kan läsa dem när du är klar. Kanske läsa högt och varför inte läsa högt för någon annan?

1. Vad älskar jag att göra? Och strunta nu i att tänk jobb och titel. Tänk högt och brett. Kanske älskar du att pilla i trädgården eller älskar att promenera i skogen. Kanske älskar du att skriva eller prata med folk. Du kanske älskar att måla eller hålla i födelsedagskalas.

2. Vad är jag särskilt bra på? Tänk brett igen. Jag är bra på att vara glad. Jag är bra på att få folk att lyssna. Kanske är du grym på att få människor att göra det du säger. Eller kanske är du den som är bra på att hålla rent?

3. Var kan jag göra det största bidraget och använda mina talanger mest? Dröm, fantisera och bara bubbla. Skriv ner och sortera senare.

4. Var kan jag fylla ett behov som arbetsgivare har – så att jag kan få betalt tillräckligt för mina ansträngningar? Eva satt först fast i sin dialog, men snart började hon inse att hon älskar att planera och strukturera. Framför allt gillar Eva att röra sig, inte vara inlåst 7-4 och hon gillar att leva upp till förväntningar. Hon gillar att nå resultat och samtidigt gillade hon att lyssna på folk.

Evas utforskning ledde henne till att hon sökte ett jobb som kringresande införsäljare. Särskilt riktat till frisörer. Det kom hon på då hon älskar allt som har med hår och frisörer att göra. Nu letade hon och hon hade börjat känna sig hoppfull. Hatet kring sitt nuvarande jobb lämnade henne och inom två månadader kände hon inte hat längre. Hon gick dit och njöt. För hon visste att hon behövde en förändring, men hon kunde hantera jobbet lättare. Henens tid utanför arbetet, processen till något nytt, lyfte upp henne.

Mitt i allt ihop kom det två jobberbjudande. Eva blev förvirrad, men fick mer luft under vingar och sökte faktiskt ett tredje. Förvirrad och stark samtidigt som hon fick ytterligare ett ja, på det tredje jobbet. Vad var det som hände?! Ett sökande efter svar uppstod, istället för att njuta fullt ut över förändringen som rådde.

DITT EGO, INTE EGOIST – DITT SJÄLV, INTE SJÄLVISKT

Du går in i ditt högre syfte Eva, Du upptäcker din väg. Din väg är hur du går framåt när du tar steg för dig själv, snarare än att låta andra personer och situationer bestämma vad du ska göra med din karriär. Du vet att du är på din väg när du ser dig själv ta steg till nytt territorium. När nya erfarenheter och lärandet är mer lockande för dig än säkerheten för det du alltid har gjort – det är när du är på din väg.

Här är tio skillnader du kommer att märka mellan tider när du är på din väg och ibland när du inte är det:

1. Du vet att du är på väg när du vaknar nyfiken på att se vad den nya dagen ger. Du är inte på väg när du vaknar och säger till dig själv som; Å vad jag har mycket att göra idag, hatar det. Jag hatar vad jag måste göra idag, men det är för ansträngande att tänka på att göra någonting annat.

2. Du är på din väg när du känner dig starkare än du kände bara några månader tidigare – inte för att du har lyft vikter, men för att du har tittat på ditt liv, lär dig från ditt förflutna, provat nya saker och hitta din röst. Du är inte på din väg när du säger; Jag vill inte titta mig själv i spegeln. Jag vill inte prova någonting nytt. Jag vill bara hålla fast vid vad som är bekant, för att något dåligt kan hända annars.”

3. Du är på din väg när resan är mer spännande än destinationen. Du är inte på väg när du tänker “Jag får väl stå ut med det här jobbet – även om jag hatar det så är det åtminstone ett jobb och jag får vara tacksam över pengarna”

4. Du är på din väg när du känner dig som ett barn igen för att du lär dig i en så snabb takt. Du är inte på väg när du inte har lärt dig något nytt, men du säger “Jag har varit här så länge, jag vet hur det ska vara, så jag har inget nytt att lära mig.”

5. Du är på din väg när du ständigt konfronteras med val om dina nästa steg. Du är inte på väg när det känns som att någon annan styr eller du inte har något val över ditt liv och din karriär.

6. Du är på din väg när folk säger till dig “Du ger så mycket energi. Du gör mig glad och jag blir nyfiken när jag är med dig.

Du är inte på väg när du svarar på vad som händer i ditt liv med meningar typ: Inte mycket. Samma sak varje dag. Ja det är klart, vi ska ju åkta till…..om en tre månader.

7. Du är på din väg när du är nyfiken på andra människor, och deras erfarenheter och drömmar. Du är inte på väg när du hatar att höra om någons framgångar, för att du inte känner dig lyckad själv.

8. Du är på din väg när du känner i varje cell i din kropp att det är din kropp, din karriär och ditt liv att leda. Du är inte på väg när du tror att ditt liv är ristat i sten och att alla dina viktiga livsbeslut redan är klara gjorts.

9. Du är på din väg när du utmanar dig själv att gå ut ur din komfortzon och skapa en större repertoar av färdigheter och förmågor. Du är inte på din väg när du tänker att du inte “orkar” kliva in i det nya och prova något du aldrig gjort tidigare.

10. Du är på din väg när den lilla flamman inuti dig brinner så starkt att du gör och är kraftfull – även om du inte tjänar pengar. Den lågan är vad som upprätthåller dig genom utmanande tider. Det är den som bär dig framåt. Du är inte på din väg när du säger “Jag är för gammal för att göra förändringar. Jag vet inte vad jag vill med livet och desto äldre jag blir desto mer känner jag att det inte spelar någon roll ändå. Jag har gått i pension och jag har inte så mycket mer att göra än resa lite.

TIDEN OCH ERFARENHETER GER DIG LIVET – ANVÄND DET

Alla, ingen av oss är något undantag, du går igenom tider när du inte är på din väg. Tricket att överleva dessa perioder är att komma ihåg att du har en väg, oavsett om du gör åtgärder på det just nu eller inte. Vårt syfte försvinner ibland, men då behövs modet för att låta det komma tillbaka.

Lämna utrymme för att ditt högre syfte ska få lov att komma tillbaka. Ha modet att skapa en vision för ditt liv. När du gör det kommer det komma utan att du behöver anstränga dig och tänka så mycket. Men våga ta ett steg mot att vara i ditt högre syfte!

Till Ditt ljusaste jag,

Rebecka

Håll koll på när jag jobbar, agent 113

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.