Ego eller egoisten? Budskap v.30

Vecka 30 har budskap om att du ska fortsätta fokusera på dig själv. Jag blev lite tveksam och börjar bråka med mig själv. Eller är det egot i mig, jaget, egoisten eller vad i hela friden är det som händer?

Veckans energier kan få dig att vara stark. Men dagens inlägg kan ta oss ut på djupt vatten. Utifrån att det kommit till mig under meditation är jag säkert förberedd, men kanske inte beredd. Och nej jag tänker inte redogöra för alla termer kring ego och egoist, självet och jaget mer än den som Deepak Chopra försöker förklara när han pratar om ego.

Men när jag gör det vill jag att du kan ta med dig utmaningen i språket, svenskans egoist och ego vs och engelskans ego. Men så här säger Deepak Chopra: 

“Egot är vår identifikation med våra tankar, känslor, åsikter, mentala föreställningar, förhållningssätt osv. Detta resulterar i att egot ger oss en förvrängd bild av verkligheten, en mental illusion. Egot är en reflektion av självet. Egot gör tre saker jämt och ständigt, den söker tvångsmässig bekräftelse, har ett tvångsmässigt behov av att kontrollera, har ett tvångsmässigt behov av att döma och försvara och har tvångsmässiga osanna förväntningar. Egot tror att den är sig själv, det vill säga människan själv. Man blir fri från egots grepp och når inre frid och frånvaro av rädsla, genom att avidentifiera sina tankeprocesser och känslor från sig själv. Människan är inte sina tankar, utan människan är den medvetenheten om att dessa tankar finns i människan själv. Man börjar sitt frigörande från egot när man börjar ifrågasätta och uppmärksamma den inre röst som man har i sitt huvud. Dock kommer egot alltid att vara en del av människan. Hur starkt egot är speglas av hur mycket rösten i huvudet styr människan i hennes handlingar och val”

”Egot är naturligtvis inte den du egentligen är. Egot är din självbild, din sociala mask, det är den roll du spelar. Din sociala mask lever på att bli omtyckt av andra. Den vill styra och lever på att ha makt, för egot lever i ständig rädsla för att inte duga.”

Min fråga blir vad händer om du byter ut ordet ego till egoist?

Vad du och jag än går igenom just nu, fortsätt gå. Jag får nämligen ett tydligt budskap om att du ska fortsätta med det arbete du har gjort. Du har varit tydligt med vad du vill och skulle du vilja säga att nja, så tydlig har jag inte varit rannsaka dig själv en gång till. Du har sagt till dig själv, jag borde, du har sagt jag ska, jag önskar. Du har sett att du vill ha en förändring. Några av oss har lagt ner det hårda praktiskt arbetet, andra har uppmärksammat och börjat gå. Det intressanta är att energierna runt oss just nu är starka och de känns säkra. Betjäna dig själv!
  
Idag visar de mig en siffra eller två en 0 och en 4, jag skulle vilja säga 40. Och menar att vi är alla i en fas nu när vi är älskade. Vi är i en fas där vi kan reflektera det goda och se kärleken som finns runt oss. Vi bygger alla olika, men vi bygger. Din grund verkar vara stark och denna vecka kan vi fortsätta arbeta och anstränga oss lite extra för att nå målet. Målet är här snabbare än du tror så håll i, ge inte upp. Ge dig själv kärleken och håll i!

Finns tillgänglig på Tarotguiderna.se Måndag 22 jul 13-15 Varmt välkomna att be om guide nummer 113#

BUDSKAP VECKA 30 – ENERIGERNA ÄR SÄKRA OCH STARKA

Det är en fin vecka. Stark, kraftull och tung. Inte tung som i negativ utan kraftfull. Det är någon att lätta så det kan vara lite förvirrat för några av oss. Kan du hålla dig utanför tunga diskussioner, gör det. Kan du kliva in i att skratta mycket, välj dessa stunder. Våga ge dig hän.

Du har det inom dig för att övervinna eventuella hinder du kan stöta på längs din väg.

När jag får denna mening till mig kan jag bara le. Le och fortsätta gå. Tillsammans är vi starka! Och när jag funderar på intentionen denna vecka så får det nog bli att jag ska låta mig vara lite i jaget, ego, men utifrån ett högre perspektiv. Egoisten ska i alla fall inte med nästa vecka.

Till ditt ljusaste jag

Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.