Kraften i tanken – är det mer än en tro.

Budskapet vecka 41 tilltalar inte alla, men det berör alla. Tror du som jag att livet handlar om något helt annat än religionens sökande efter rätt eller fel? Jag tror livet det handlar om tro, hopp och kärlek. Däremellan ligger var och ens egna förmåga att utveckla sin medvetenhet.

Och jo, jag tror att varje individ, oavsett vilken titel det står bakom personen, har en stark önskan att göra livet bra. Jag tror att du som jag vill maximera din egen tid här på jorden och så även den gemensamma potentialen. Frågan handlar är vilken källa som är din spegelbild.

FINNS INGEN MAGISK FORMEL

Jag kom inte till jorden för att ge dig en magisk formel eller visa någon en genväg. Jo, jag har provat andras formler och jag har provat att ta genvägar, sällan utifrån mitt eget högre syfte. Tror du känner igen dig i att lyssna mer utifrån än inifrån efter svaren du sökt.

Jag kom till jorden för att sprida kärlek. Även om min kärlek börjar i hjärtat så är det inte där vägen börjar. För mig börjar och slutar den vägen mellan dina öron och ögon. Jag är nämligen så pass övertygad i att det finns en viss väg som slutar i ett väl levande liv och en varaktig arv.

SJU ÄR EN KRAFTFULL SIFFRA FÖR TANKAR OCH SINNE

Många inspiratörer, vägledare och böcker har långt innan denna blogg, talat om kraften i våra tankar, men också i våra sinnen. Just det där sambandet, transformationen mellan kraften i sinnet och tanken är något som förbises. Kanske är det för att vi försöker hjälpa oss själva och vi bara nosar på det i självhjälpsböckerna.

Den här veckan behöver vi träna balans. Och då menar jag inte mellan tankar och sinne, utan även handlingar och attityd. Balans när du talar om ohälsosamma förhållanden, inte människor emellan utan utgångspunkter emellan. Ta tillexempel mellan vetenskap och tro, eller österländsk och västerländsk medicin. Ingen av dessa obalanser tjänar människans utveckling. Bitterheten i att hitta rätt och fel började för många åren, rivaliteten skapar för mig en mindre trovärdighet för något. Men vad jag ber dig om är att börja bli medveten i hur du talar om dessa begrepp och ser på obalanser mellan utgångspunkter. Vad tjänar utvecklingen på obalansen?


Vetenskapen bekräftar mer och mer kring det tron har sagt om tanken, sinnet och kraften.
Våra sinnen är kraftfulla, och våra tankar formar vem vi är och kommer att bli.

Nedan följer några tankar eller påstående jag vill att du funderar på denna vecka – vad innebär det för dig?

1.Idag ger jag dig valet mellan att leva och överleva. Valet i din attityd kring att vara nyfiken eller orolig.

I flera år hörde och läste jag om detta. Jag fattade att jag kunde välja men förstod inte hur jag skulle välja. Jag trodde inte livet – särskilt kärlek, glädje, fred eller vad det kunde vara – var ett val. Det bara var där och jag försökte många gånger välja bort. Jag trodde alltid att omständigheterna spelade en roll. Att välja kärlek och glädje var helt enkelt för enkelt. Men vad händer om det är sant?

Dr. Caroline Leaf säger detta i sin bok Switch On Your Brain,
”Som vi tror förändrar vi vår hjärnas fysiska natur. När vi medvetet riktar vårt tänkande kan vi förändra skadliga tankemönster och ersätta dem med friska tankar. ”
I huvudsak, säger hon, vetenskapen bevisar fri vilja och förhållande mellan tankar och verklighet.

2. Kopiera inte andra utan var så unik som du kom till jorden för att vara. Låt kraften i din tanke förbättra dig som person.

Att ändra ditt sätt att tänka förändrar ditt perspektiv som förändrar hur du agerar i världen. Att ändra sig är något många tror de gör, men sanningen är att någonstans mellan 5-9% av det du tänkte igår är nytt, resten är upprepande tankar. Så var vaken på vad du stoppar in i dessa procent, så du vågar använda din kraft, din självdisciplin och kärleken, så du kan lägga fördomar åt sidan.
Rädslan är hos oss för att varna oss, men rädslan för att misslyckas eller misstro livet och människorna kommer från ditt sinne. Du kan kalltid förändra dina tankar för att kunna förändra ditt sinne. Dags att sluta vara rädd för att vara rädd.

3.När du väljer rädsla med känsla av oro, irritation och frustration skapas lidelse.

Att förlåta är en av de största dygderna. Den kraften är så stark. De tankar och det sinne som förlåtelse ger i känslor formar inte bara ditt eget liv. Det formar alla runt omkring dig också. Vetenskapen har bekräftat denna sanning. Epigenetikvetenskapen har visat att våra dåliga vanor, vår ångest och ett hat mot katter kan påverka våra barn redan innan de blir tänkta. Fråga inte hur de gjort, men kolla gärna på internet *ler varmt*

4. Vi raderar argument och varje anspråk som sätter sig upp mot kunskapen om kraften i kärlek till dig själv, andra och universum.

Går det att samla alla tankar utan att tänka? Går det att hitta en plats där du kan lita på dig själv och din inre kraft, den där kunskapen vi människor någonstans har om oss själva. Var och en separat från andra? De kraftfulla effekterna av avspänning, bön och meditation har dokumenterats väl under de senaste åren, vilket bekräftar igen vad vi alla vet. Återhämtning är underskattat. Denna vecka – träna återhämtning! För att fånga dina tankar kräver stillhet, något de flesta har tid till men inte ger sig själva. Och så länge vi inte har tid för återhämtning kommer våra tankar skapa känslor och känslor fortsätta att skapa tankar.

5. Vad som är ädelt, vad som är rätt, vad som är rent, vad som är vackert, vad som är beundransvärt – om något är utmärkt eller prisvärt – tänk på sådana saker.

Då och då träffar du någon som är annorlunda. Du har mött dessa som tänker bara utifrån kärlek och de ser världen annorlunda. De är lugna. Ingenting verkar skaka dem, någonsin. De är nästan omöjliga att förolämpa. När de lyssnar lyssnar de, när de pratar lyssnar de också. De älskar alla, även sina fiender. Deras glädje är alltid närvarande och den smittar. Människor som är annorlunda förstår hur de väljer villkorslös kärlek. De väljer att se en god bild i alla. De väljer gott och eliminerar hänsynslöst dåligt. Det du väljer att se avgör din verklighet. Du har makt att ändra din verklighet genom att flytta ditt fokus.
I mental trängs lyssnar vi ofta på vad du säger och tänker om dig själv.

7 Du är inte offer för omständigheter.

Dr. Leaf säger
“När du tänker bygger du tankar, och dessa blir fysiska ämnen i din hjärna. “Det du tillåter i ditt sinne avgör din verklighet och i slutändan din arv. Så se dig inte som ett offer utan våga fånga dina tankar.

Rebecka Reflekterar:

Det var ett annorlunda budskap denna vecka – Tankens kraft – när det möter sinnet. Vad jag funderar på är hur medveten är du i hur du låter när du pratar till dig själv. Alltså tyst-pratar eller tänk-pratar med dig själv. Är du snäll? Håll koll på detta denna vecka. det kommer vara avgörande i några situationer även denna vecka.

Till ditt ljusaste jag,

Rebecka

8 thoughts on “Kraften i tanken – är det mer än en tro.

 1. Hej Rebecka!
  Tack för dina kloka, självklara ord🙏😘
  Försöker och vill tänka så för då blir jag
  Fri att bara vara…….
  Ska fortsätta framåt hur jobbigt det känns ibland och det är inte lätt men har man börjat så…..
  Kram Annette

  1. Hej Annette,

   Tack själv för att du läser och bekräftar. Framför allt tackar jag för att du tränar på att vara fri i varandet och tänkandet. Känslan är en indikator, använd dem väl <3

   Varm kram
   Rebecka

 2. Synkronisering ❤
  Jag har de senaste dagarna lyssnat till olika föreläsningar om just tankens kraft o hur vi kan göra för att omprogrammera de mindre bra tankarna till tankar som upplyfter oss. Så din kanalisering är i total synk för det – Tack! ❤
  Det är en bekräftelse att jag är inne på rätt spår. Börjar styra in mig själv på rätt väg igen o det känns så härligt. 😀

  1. Härligt att läsa Jenny, Glad för din skull och fortsätt träna och led dig själv på det som känns härligt. Hjärnan är grymt bra på att “luras” och är rätt “bekväm” av sig *ler varmt* så håll styr på tankar och ord. Jag hejar på dig!!

   Varm kram
   Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.