4 verktyg för att sluta bry dig om vad andra tycker om dina beslut.

Förr kunde jag bry mig hur mycket som helst. Jag kunde gråta och älta när någon satte mig i konflikter för att i nästa sekund vara känslokall om någon kommit i min väg för vad jag skulle uppnå.

Jag kan så här i efterhand se mina beteenden som paradoxala och förstår att det gick åt energi för mig. Utifrån att jag i dag är i ett helt annat utgångsläge skulle jag vilja ställa ett par enkla frågor. Tänk om du kunde sluta bry sig om vad andra tycker om dig?

Vilken skillnad skulle det göra i din värld?

Ibland tror vi att vi är viktigare för andra än vad vi är för oss själva. Kanske låter du andras åsikter om dig har en större inverkan på du än vad du kanske tror? Jag möter nämligen många i samtalen som gör saker, eller inte för de bryr sig om vad andra tycker. “Nä, så kan jag inte göra, vad skulle xxxx säga då?”

Ditt liv är inte riktigt ditt eget. Du gör inte alltid saker du vill, men bara för att det förväntas av dig så gör du det. Detta baserat på hur du tror att andra människor ser på dig. “Vad skulle mina kollegor tänka om jag uttryckte min åsikt och den var annorlunda än deras?” Eller “jag älskar dessa byxor, men jag kan inte ta på mig dom för min rumpa er så stor ut” Eller som jag själv fått försvara många gånger. Mina inriktningar i livet. Många väljer att inte ändra inriktning i livet för; “Om jag ändrar riktning i min karriär, i mitt liv, vad skulle de tänka eller säga om mig?”

Vilket slags liv lever vi när det huvudsakligen dikteras av vad andra tycker?

Frågan blir relevant att svar på särskilt när du anser att livet är så kort att du inte har tid att leva någon annans liv och vara det som gör dig unik. Hur många gånger missar du möjligheterna för att du utgår från andras sätt att se på dig? Men vad händer när du offrar vem du är eller vem du vill bli “bara” för att någon annan har ett annat perspektiv på dig, sitt liv eller vilken roll du spelar i deras liv.

Det är dags att älska dig för vem du är inifrån och ut. Sträck på dig. För när du går framåt i livet och slutar bry sig om vad andra människor tycker om dig, självklart i respekt och ödmjukhet, så offrar du aldrig dig själv eller den du strävar. Det innebär att när någon “talar om hur det är” kan du lugnt tänka, känna och vibrera; Tack, det där får stå för dig eller Tack, det ska jag fundera på om jag håller med om. Offra aldrig vem du är eller vem du strävar efter att vara för att någon annan har problem med dig. FÖLJ GÄRNA INSPIRATÖRERNA på Holistiskt Ledarskap för att få lite mod i att vara dig själv. https://www.instagram.com/holistisktledarskap/?hl=sv
Det är hög tid att läks dig själv och den du är innifrån och ut, istället för att följa mallar, analyser och tester om vem du är. När du går in i framtiden så går du framåt i nuet. Låt dig själv följa och leda dig.

Och här är fyra väsentliga verktyg som du kan använda för att sluta, börja och fortsätta växa i ledarskapet där du älskar dig själv. Oavsett.

1. En mental hammare

För att slå dig själv i huvudet

En av mina mentorer säger att fantasi också är verklighet. Jag gillar det. Det kan ge oss det ultimata målet är att skapa sin egen verklighet där vi inte låta andras åsikter bestämma vem du är och vad du vill. Där i den fantasifulla verkligheten krävs en stor portion insikt i vad du gör. Så att dina beteenden går hand i hand med det du gör.

Att förlora dig själv i andras åsikter är lätt, men det gör det mycket svårare att hitta dig själv igen. Så träna på att sluta bry sig om vad andra tycker om dig och investera tid istället i att bli medveten om var kraften i andras tänkande spelar ut sig i ditt liv. Då kan du bestämma själv hur du vill förhålla dig till svaret.

Låt inte en tanke i ditt huvud eller en känsla i ditt hjärta bestämma dina livsupplevelser. Använd den mentala hammaren för att ge dig själv makten att bestämma vem du är eller vad du vill om du nu inte självmant överlämnar makten och kampen om dig till dem. Vad jag försöker säga är; värdera dig själv.

2. Ett förstoringsglas

Att fokusera din uppmärksamhet på det som är viktigt för dig!

Det finns alltid någon som inte förstår vad du försöker säga. Alltid någon som kommer att tolka orden fel.  Någon som kommer tycka du är för konstig, för stel, för trevlig, för driven. Alltid för mycket eller för lite av något. Du har ingen kontroll över det och det ska du heller inte ha. Fokus kan ligga på något helt annat än andras för mycket och för lite. Detta betyder nämligen bara så mycket som du tror att det gör. Det som betyder mer är hur du ser dig själv och ditt liv. Och stå för det. Landa in i det och sluta sprattla med vem du är. Acceptera.

Gissa inte vad andra tror om dig utifrån vilka beslut du fattar. Förbli trogen mot dina egna kärnvärden och ha en attityd som utgår ifrån den du är. Det känner du genom att det känns rätt och lite läskigt.

Om du inte är säker på vad dina värden är. Ställ dig några frågor:

  • Vad lockar mig mest i eller om livet?
  • Vad irriterar mig mest i eller om livet?
  • Vilka med tre bästa intressen skulle du vilja lära ut till andra?

Till exempel skulle jag välja personlig och andlig utveckling, det lockar mig mest med livet. Dela med mig av mitt mod för att våga stå på en stabil grund i sitt ledarskap, oavsett vad andra gör. Det irriterar mig att människor är stressade, rädda och oroliga helt i onödan många gånger, så de hör inte sig själva, sin kropp eller energierna som har något att säga.  Att det är den processen av medvetenhet som ständigt ger oss personlig tillväxt och en potential som sträcker sig långt över det vi idag känner till.

Vad skulle du välja?

Det kan verka förenklat, men lägg ditt fokus och din uppmärksamhet på att bestämma vad som verkligen är viktigt för dig. Det förhindrar andra från att göra det valet för dig. Ditt sinne är upptaget med att göra det du vill att det ska göra och har inte tid att bry sig om vad andra tycker om dig!

3. En ficka full av gödsel

Att växa själv

En stor del av att inte bry sig om vad andra tycker är att vara bekväm med vem du är.   Detta är svårt när andras åsikter är den avgörande faktorn. Men en dag kommer valet när risken att förbli en rosenknopp är mer smärtsam än att ta risken att blomma ut till en ros. Inte alla kommer att se dig i ditt sanna ljus. Inte alla kommer att se bortom dina misstag och felaktiga beslut. Det är när du bryr dig för mycket om vad andra tror att du inte kan se ditt eget sanna ljus.

Sanningen är enkel. För att växa med oss själva måste vi förändras. Och vi förändras genom att lära oss. Kasta in dig själv i livet. Gör det helhjärtat och värna det unika som du är. Sårbart, absolut. Äkta, definitivt. För att lära dig att flyga behöver vi testa vingarna. Att testa vingarna och flyga betyder att du behöver kliva utanför din komfortzon. Du och jag kan vara produkter från vårt förflutna, men vi behöver inte begränsas av det när vi möter vår framtid idag.

Var den du var tänkt att vara.

4. En spotlight

För att lysa upp din passion och entusiasm

Det mest grundläggande ansvaret du har är att vara glatt lycklig. Om du inte är lycklig, vad är det då du söker? Det spelar ingen roll om ditt slutliga mål är affärsframgång, ekonomisk framgång, större utbildning eller service. Så länge du gör och letar resultat som gör dig lycklig. Så länge det kommer inifrån ditt hjärta och det finns en tro på att detta kommer att ge dig lycka då blir det äkta. Din passion, din entusiasm kommer synas. Och vi kommer förstå vad ditt uppdrag och din mission är.

Varje handling, varje önskan vi har kommer från tron ​​att det kommer att göra oss lyckliga, för det är så vi är. Vi vill lämna rädslan, agera på den klokt, men söka lyckan. Så funkar människor.

Det finns så många stunder du känner till där du passionerat berättar vad du varit med om eller något du känner entusiasm kring. Det spelar ingen roll om det är något andra tror på eller inte. Du vet. Du blir som ett barn i en godisaffär. Helt fascinerad och lycklig. När vi fylls med passion och entusiasm, spelar det ingen roll vad vi gör. Någonstans accepterar vi villigt de timmar vi behöver lägga ner för att förstå boken du köpt, eller träningspasset du ska börja eller resan du ska åka på.

Det ät fantastiskt att vara ansluten till denna passion och entusiasm. Det tänder varje fiber i kroppen och det spiller över till oss andra. Vi inspirerar andra genom att vi bara bryta oss om vad vi själva gillar.

Vänd därför rampljuset mot det som tänder din gnista, låter dina handlingar lysas upp av din passion och ditt engagemang med det kommer att höja dig till en ny dimension av att uppleva livet. Träna oftare på att visa dina känslor av gläds och du kommer inte längre att fångas av att bry dig om vad andra tycker.

Slutliga tankar

Det kan vara svårt att följa det du vill eftersom du är så van vid att bry sig om vad andra tycker om dig och det är okej. Det är okej att känna sig fast. Det är okej att känna sig förvirrad. Bara inte stanna där. Om din familj inte förstår dig, gör det du vill och se om de hakar på. De kanske har längre startsträcka eller inte är intresserade, men ge de kära tiden utan att du försöker förändra dem. Förbättra dig och du ska se att det händer saker. Längre fram.

Det här handlar om hur du vill känna dig dagligen och det kan vara en paradox i livet att precis när du inte längre behöver bekräftelse av andra är just den dagen du får det på ett helt nytt sätt, som du gillar. Livet kan vara mystiskt!

Allt du behöver göra är det bästa du kan på platsen där du är. Att göra det du behöver måste inte innebära att du lämnar jobb, hem eller relation. Det kan innebära att du flyttar hem till dig själv, börjar jobba för dig och blir kär i dig själv. Detta är grunden för att leva ett uppfyllt liv. Uppmuntra varandra…istället för att rida in varandra, eller korrigera och rätta varandra. Sluta jaga rätt och fel – låt var och en ta ansvar för sig och du för dig. Uppmuntra andra och du ska se att fokuset på det du vill ska växa växer.

Till ditt ljusaste jag.

//Rebecka

6 thoughts on “4 verktyg för att sluta bry dig om vad andra tycker om dina beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.