Var ljuset om du vill leda – sök ljuset om du följa.

Energier och möjligheter för måndag-onsdag vecka 49 DEL 1.

Det är en intensiv period för mig just nu. Jag hade inte riktigt planerat det så här, men min man bjöd in till en 20-års försenad semester i januari så väldigt mycket av det jag planerade för januari får nu flyttas. För jag kan ju inte säga nej till en bröllopsresa, så här 20-år senare. Eller hur!?

VECKA 49 Del 1, måndag-onsdag

Den här veckan kliver vi verkligen in i decembers energier. En del av er sätter sig fortfarande i de där “oturs-situationerna” och du vet inte riktigt hur du kan bryta energiflödet. Mitt tips är gå till någon som kan energier och ta hjälp. Din kropp vet själv hur den ska göra och du behöver inte kliva in i ritualer och grejer, det räcker att be kroppen jobba så kommer det bli kanonbra.

Några av oss känner att vi nu kan landa in i en lugnare tid. Upplever du stress denna vecka, kolla av om det är från yttre förväntningar snarare än något annat. Då kan du landa in i det och acceptera den typen av stress.

Denna vecka är fokus på att vara den du vill vara i dina handlingar och ord. Vill du leda i ljuset, träna bort missunnsamheten. Vill du följa ljuset, träna in mer tacksamhet. Oavsett om vi talar om att det är du som är ljuset eller någon annan. Hänger du med? Jag tror det, för vid det här laget har du förstått att allt handlar och utgår ifrån dina egna ord, tankar och handlingar. Det vibrerar och påverkar din energi. Och andra.

Denna vecka blir intensiv, eller lite distinkt i sina handlingar. Du kan vara rätt rak och låta ditt fokus vara i harmoni med ditt tempo. Vila i det, och försök att inte gå emot ditt tempo för mycket. Oavsett om du vill lugna ner eller öka ditt tempo.

MÅNDAG – bedöm ingen eller inget idag

Det finns någon idag som vill ha ditt löfte i något som du är lite tveksam till. Var försiktig i att ge någon något löfte just idag. Det beror på att många upplever frustration eller någon form av irritation och rastlöshet. Det grundar sig antagligen utifrån en situation som uppstod i helgen, men döm ingen eller inget. Inte dig själv eller någon annan. Det är inte din uppgift. Utan var nu klok och ta ansvar för att komma framåt i situationen. Om du blir ifrågasatt, var ärligt och ta ansvar. Ibland är det bättre att lägga sig platt än att försvara, älta eller gå in i en offer-eller krigarroll. Du behöver inte ifrågasätta, utan acceptera och stå för det du bidragit med.

TIPS: Vila idag eller träna intensivt. Gör något där hjärnan får ta bort fokus från det som stör den i tankarna. Tankarna skapar känslor som skapar en frustration eller förtvivlan. Distrahera dig själv. Gör något med kroppen, träna så den får ut rastlösheten och frustrationen ur systemet.

TISDAG – påminn dig om vad rättvisa innebär

Jag skulle vilja prata med dig om tålamod, för idag kan det vara nyckeln till framgår på en helt ny nivå. I tålamodet kommer du förstå vad du kan behöva göra för att vara rättvis. Inte rättvis utifånr att det ska passa dig utan för att det ska vara så att alla i situationen vinner. Det finns en lösning. Var bara kreativ i tanken. Utveckla nuet, släpp det som varit, det kommer hjälpa dig att nå det du vill nå framöver.

TIPS: Luta dig tillbaka och du ska se att du får svaret. Baka en kaka och tänk inte, så ska du se att lösningen kommer.

ONSDAG – vardagen får en ny verklighet

Var lugn idag. Var lugnare än du någonsin varit. Även om du ska göra något idag, gör det lite långsammare. Du kommer hinna och testar du ska du se att du kan få tiden att gå lite långsammare också. Idag transporteras vi nämligen lite tillfälligt in i en vardag som kan ge dig ett nytt perspektiv på vad vardag ska innebära. Förändra ditt medvetande om så för en liten stund, tänk ur nya banor om så bara för en stund och du ska få se hur du kan hjälpa dig att landa in i nya relationer som du trodde att du vuxit ifrån.

TIPS: Ta ett litet utvecklingssamtal med dig själv. Om så bara för en kvart så prata med dig själv om vad lugn betyder i ord, tankar, känslor, inställning/attityden och i handlingar.

INTENTIONER

Sätt din intention, avsikt för dagen, varje morgon innan du ens kliver ur sängen kanske. Gör det utifrån hur du vill att ditt liv ska vara. Att vi påverkas av andra kan vi också påverka. Det är kraft i kraften och ju mer du lär dig om dig själv desto mer lär du dig om ditt eget andliga ledarskap och kan använda det ännu bättre. Det handlar inte om att korrigera andra utan att utveckla dig själv och komplettera andra när det behövs eller de frågar efter dig. 

Ställ in din intention som gör dig bra och bättre utifrån den energi och möjligheter som ligger för dig varje dag. Hitta dina ord på intentionen och gör dagen din, gör dig bra och bättre. Våga testa de tips som kommer. 

Fick frågan om hur du gör och tänker svara utifrån mig. Vill du sätta ord på hur du gör för att inspirera någon annan – gört! Så här gör jag: jag bestämmer mig varje morgon för vissa ord som blir viktiga, de blir som mitt mantra. Oavsett vem jag än möter så utgår jag från dessa ord. Det betyder att när jag är arg får jag vara arg en stund, men snart ska jag tillbaka till min inställning som jag vill vara i.

Till ditt ljusaste jag,

Rebecka

2 thoughts on “Var ljuset om du vill leda – sök ljuset om du följa.

 1. Glad advent!

  Har redan anammat ditt råd om att jag redan innan jag kliver ur sängen har
  klart för mig vad jag ska göra under dagen.
  Har fungerat väldigt bra. – Sen kanske man inte kan uppfylla alla sina mål, men
  det är en annan femma!

  Vet inte vad du använder som “mantra”, men för min del blir det, åtminstone i morgon: positiv!

  1. Va härligt Inga, tusen tack för den feedbacken! Precis vad jag behövde *ler varmt*

   Mål är en sak, målbild en annan. Men det går att träna på.

   Låter som ett perfekt mantra varje dag tycker jag. Att ladda sig själv med positiva tankar och känslor blir alltid rätt. Det betyder inte att du känner det negativa, men det är också en lite kurs för sig.

   Gör en fantastik dag Inga och önskar dig en fin vecka inför 2 advent

   Kram kram
   Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.