Sluta försöka att inte vara eländig

Rebecka

På söndag, den 29 mars fyller jag…fyra år som bloggare. Otroligt mycket som hänt på dessa fyra år och du som följt mig vet att jag bloggar som en säsongsarbetare jobbar. Intensivt jobbande och intensivt vilande. Men det är inte det jag ska skriva om idag.

Jag vill berätta hur jag fick jus den där insikten som gjorde att jag utvecklad min kunskap inom återhämtning till att lära ut meditation Den där stunden när jag insåg varför jag vill hjälpa fler att våga vara i känslor som gör dig gott.

“Sluta försök att inte vara så eländig Rebecka” Det var ord med en känsla som förändrande stora delar av mitt liv. Ett råd jag inte visste att jag behövde, men när jag fick denna paradoxala visdom i mitt knä och klev därefter in i fem dagars tystnad. Det hände något som gav mig en sidoförflyttning och något jag idag vill skicka vidare.

Visdomen gav mig en insikt

Jag har alltid trott att allt jag kliver in i är så lätt. Ödmjuk ja, men även med en stor portion arrogans jag var omedveten om. Jag har ju lätt för att se helhet och lätt för att snappa upp och lära mig.

Med många års kunskap om mentalt träning och återhämtning gick jag in i fem dagars tystnad. Då omedveten om min arrogans gick jag in och trodde det skulle vara lätt.

*suck* Det var allt annat än lätt *suck*

Första dagen i tystnad för fin, skön. Men kvällen dag ett märkte jag hur det växte en mer och mer obehagligt känsla. Jag satt på golvet med en upprätt ryggrad, sköt in en kudde under knäna, hittade en till. Ganska snart hade jag letat upp en sackosäck och försökte desperat stoppa smärtan.

“Sluta försöka att inte vara eländig.”

Budskapet var tydligt och plötsligt skiftade något i mitt sinne. Istället för att jaga glädjen och undvika smärta, förändrades allt för mig. Min upplevelse blev annorlunda och jag lämnade inställningen jaga lyckan och vara irriterand till att skapa massiva vågor av salighet som flödade genom mig.

Byt min attityd och sluta jaga glädjen och undvika smärta, bli en mästare över vad som helst.

Upplevelsen blev euforisk. Men bara en gång gav jag mig tillåtelse att verkligen känna vad jag kände så att smärtan kunde bli det känslor ska vara, lärare.

Att bli bekväm med obehag är inte lätt. Det är också det jag tränar själv på just nu. Det finns verkligen ingen väg förbi utan vi måste gå igenom.

  • Om du känner dig oro, var orolig
  • Om du känner dig ledsen, gråt
  • Om du känner dig arg, skrik
  • Om du känner dig glad, skratta
  • Om du känner dig lycklig, dansa
  • Om du känner, känn och visa dig själv

Om bara för ett ögonblick, uppmuntrar jag dig att ge dig själv tillåtelse att vara exakt där du är och känner allt. Inte intellektuellt utan mentalt och fysiskt. Lägg märke till vad som kommer upp i ditt hjärta.

Först när vi lyssnar på vad kroppen kommunicerar blir det lättare att lägga ner vinet eller ogräset eller den ständiga sociala mediekontrollen. Släpp kontrollen och lyssna och lita på att allt är som det ska.

Vad händer om du gråter? Skriker? Skriver? Sjunger? Dansar? Det finns läkning i det nämligen.

Och i din sorg fråga dig själv om du kan utöka lite kärlek till de människor du kanske är arg på. Föreställ dig världsledarna, politikerna och chefer som har skapat så många ohållbara system – och föreställ att deras hjärtan öppnas, läker.

Föreställ dig vad som är möjligt. För dig och oss, mänskligheten. Det finns kraft i detta. En makt vi sällan förstår att vi äger var och en av oss.

Jag kommer nästa vecka starta upp fyra tillfällen under tre veckor på nätet och livesändning utforska och lära ut Reikimeditation, det som fick mig att läka, ta ansvar och börja leka oavsett stormarna utanför. Detta är ett koncept som bygger på logiken i medvetenheten och det som upplevs som mystiskt i det undermedvetna. Kunskap som blandas med övningar, så vi fylls med bedövning och känslor.

Om du har möjlighet att anmäla dig till dessa tillfällen och som ses på nätet kommer vi vara fler som går igenom denna pandemi tillsammans, starkare.

Att känna alla känslor och ändå vara i harmoni – Lär dig mediterar – konsten att må bra under kaos. Titta närmar på förutsättningarna och om det funkar för dig här: https://www.facebook.com/events/679165719498527/

Till ditt ljusaste jag, Rebecka

Jag finns på Tarotguiderna för dig som vill ha stöd, vägledning och ta dig förbi blockeringar oavsett vad din oro, ängslan, rädsla eller frustration grundar sig utifrån. Jag är guide #113 men håll koll på vårt schema här: http://schema.tarotguiderna.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.