Låser du upp eller stänger du in?

Du har nyckel till din bil, även om de ser annorlunda ut idag. Du har nyckel till ditt hem, även om en del har kodlås. Vi har nycklar till båten, till väskan, till skåp. Du bär ofta på nycklar och åtminstone jag letar lika efter dem.

Men vägen till första nyckeln var lång. Nyckeln hör ihop med ett lås som förutsätter låsreglar. Det förutsätter en dörr, som förutsätter ett gångjärn. Som kräver ett lås. Undra vad som kom först, nyckeln eller låset?.

Historien om lås och nycklar är lång. De lär ha fötts i Egypten. Då var de skapade i trä, sedermera var det dom gamla grekerna som uppfann nycklar av metall. Men det var romerska ingenjörers lås-idéer som lever kvar än idag. Många av de romerska nycklarna är vackra, kanske de vackraste någonsin. Kommer nycklar och lås att försvinna utifrån att vi idag har påbörjats en utveckling där du och jag ska undvika att leta efter nycklarna och istället komma ihåg koder. Kod är nya nyckeln.

Men jag kan inte låta bli att fundera på vad lås och nycklar symboliserar och vilken värdering som kan kopplas på. För mig symboliserar lås och nyckel en gränssättning. En tid i mitt liv hade jag svängdörrar utan någon som helst möjlighet att sätta på ens en regel på dörren till mitt liv. Idag har jag kontroll på dörren, låset och nyckeln. Inga koder eller nycklar är utdelade till någon och öppningstiderna ser helt annorlunda ut.

MENTAL TRÄNING

Sätt dig, eller lägg dig bekvämt. Ta tre djupa andetag. In genom näsan och ut genom munnen. Se ett lås framför dig, se en nyckel. Vad ser du? Vilket material är det i? Vilken känsla känner du när du tittar och känner på låset och nyckeln? Ser du någon färg? Finns det någon doft? Är det någon mer med dig? Vilken värdering kopplar du på? Låser du upp eller låser du?

När du känner dig klar är du klar och du kan nu ta tre djupa andetag. Låt tankarna som kom och gick i meditationen bara vara. Du kommer snart känna, se och märka en förändring i ditt vanemönster och du är nu lite mer mentalt medveten kring din syn på metaforen ”nycklar och lås”

Visst är det spännande vad lås och nycklar kan trigga igång? Metaforer är gudomliga som verktyg för att få oss lite mer medvetna.

Tack för att du läste och kika gärna in på Facbook ByButeo och på Instagram bybuteo.se – vill du ha egen vägledning i form av coachning eller med stöd från änglarna i en orakelläggning bokar du tid på rebecka@bybuteo.se Under augusti har jag sommarpriser och startar från 500 kronor/timme eller behandling – maila så får du veta mer.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoni

//Rebecka

2 thoughts on “Låser du upp eller stänger du in?

 1. Hej. Väldigt spännande. Jag öppnade en gammal trä dörr med svart smideslås och en mörk järnnyckel. Jag kom in i en lummig ljus varm dunge. Fick känslan av att det var en plats där blev jag inte dömd. Blev mött av ett vackert ljus. Och ur ljuset kom en man som jag känner väl igen. Vi kramades men han sa inget. Men jag kände att han ville vara med mig och ha mig och det kändes bra.
  Konstigt. Vet inte alls hur jag ska tolka det. Eftersom jag hamnade på den här sidan av en slump och bara provade det du skrev 😄
  Men tack det var en mysig stund.
  Kram

  1. Hej Ella,
   Kan inte låta bli att le. Slumpen är ju ingen tillfällighet 😉
   Var det egentligen så himla konstigt? Läser att du gillade att vara där du var och att du kan känna dig rätt trygg <3

   Tack själv för din feedback! Grymt att du såg, kände och fick en så fin stund i meditationen där du uppenbarligen låste upp.

   Varm hälsning
   Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.