Släpp stress och oro – dag 11 av 21

Bildresultat för oro energi änglar

Stress, oro och ångest är inte samma sak, även om du kanske ibland menar ungefär samma sak.  Vi ska idag fokusera på stress framför allt, och den där oron som kan uppstå under tillfällig stress, den där oron som faktiskt går att släppa taget kring. Vi ska inte blanda i hop stress och oro med ångest. Nu kör vi #10minuteri21dagar.

Ångest är egentligen något mer. Det är när oro och rädsla tar såpass stor plats i livet, att du blir begränsad i att fungerar i vardagen. En snabb urskiljning på stress, oro och ångest:

 • Stress är en naturlig reaktion i kroppen. Stress är bra när du behöver göra något snabbt eller har bråttom. Men om kroppen inte hinner vila efter att du har stressat eller om du är stressad fast du egentligen inte har bråttom, kan stressen bli ett problem.
 • Oro och rädsla är en naturlig del av livet. Det signalerar för oss att något är farligt så att vi kan undvika det eller förbereda oss på att klara av det. Var noggrann om det är sann oro eller om din hjärna lurar dig.
 • Ångest är när du känner oro och rädsla fast det inte finns någon fara. Känslorna av oro och rädsla tar över livet så att man inte kan göra vanliga saker. Du begränsar dig själ i din egen vardag.

DAGENS TEMA: Släpp stress och oro

Bildresultat för stressad energi

Stresskänslan uppstår när du har sagt ja till för mycket på för kort tid eller när du är i en akut situation. Då skickar hjärnan signaler till kroppen som gör att ditt hjärta börjar slå fortare, du andas snabbare, musklerna spänner sig och du blir beredd på att agera. Du kan också känna dig stressad om du har för höga krav och förväntningar på dig. Då kan du få det som brukar kallas prestationsångest. Frågan är om det är du som lägger förväntningen på dig själv eller om det verkligen kommer utifrån.

Vanligtvis är det inga problem att stressa. Inte om det är en begränsad period och kroppen får möjlighet till återhämtning. Om kroppen inte hinner vila efter du har stressat, eller om du är stressad fast du inte har bråttom, blir stressen tillslut ett problem. Då kan du behöva stöd och hjälp med att hantera sin stress.

TRE TIPS

Nedan ser du tre meditationstips från erkända meditatörer på Youtube. De är guidade meditationer och du får även möjligheten att välja en som är längre än 10 minuter.  Du väljer den du finner behaglig, prova dig fram. Vill du söka efter någon annan så gör du givetvis det! Så på med hörlurarna och kom in i meditationens lugna flöde.

Känner du stressen – Dag 11 Uteslut stressen enkelt med den här manligt guidade meditationen

Lindra oro – Dag 11 Kraftfull meditation med kvinnlig röst med direkt resultat för att nå lugn

Djup avslappning mot stress och oro – Dag 11 En djup meditation, hypnos för att hjälpa dig att släppa oron och stressen. Kvinnlig röst guidar dig genom hela sessionen.

Sov gott, utan oro – Dag 11 Släpp oron och sov gott i kväll med Glenn Harrold och denna fantastiska meditation. ca 33 minuter

Bildresultat för oro energi änglar

OBS! Mer tid är inte alltid bättre eller att du är duktigare. Det är bara mer tid. 

Varmt lycka till! Kommentera gärna och taggar du din meditation på något socialt media så är det hashtaggen #10minuteri21dagar som gäller. Sprid budskapet, dina vänner kan hoppa på tåget när som helst.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka


 

Några tecken på om du är stressad. 

Har du upplevt att du blir irriterad när andra säger att du är stressad? Dags att vara ärlig och titta på dig själv. För det kan vara lättare för de som tittar på och ser att du konstant är “på väg” eller inte är närvarande. Så kolla om du mår dåligt av din stress – och du, var ärlig. Om du inte är ärlig mot mig, så var det mot dig själv. Tecken på att du är stressad:

Bildresultat för stressad energi

 • sover dåligt eller känner dig trött fast man har sovit
 • ofta får huvudvärk eller ont i magen
 • spänner dig och får ont i nacken eller axlarna
 • får hjärtklappning
 • känner dig nere och inte har lust att göra saker som du i vanliga fall tycker om att göra
 • känner dig likgiltig eller ointresserad av det som händer omkring dig
 • lätt blir irriterad och arg
 • har svårare att koncentrera dig
 • glömmer bort saker
 • känner dig rastlös och har svårt att ta det lugnt.

Kanske dags att varva ner? Så att attraktionslagen får utrymme att fungera…


Vill du boka egen privat tid hittar du förutsättningarna högst upp i högra hörnet på bloggen eller på www.bybuteo.se

Och, som du vet, jag är alltid här i närheten!

//Rebecka

Rebecka

Mitt högre syfte på jorden är att eliminera onödig stress och rädsla. Jag utgår alltid från attityden kärlek och vibrationen lycka, men som person är jag ändå rätt roligt bara jag får va lite ytlig och sarkastisk. I grund och botten är jag elitidrottscoach. Har arbetat på SM, EM och VM-nivå inom olika idrotter. Tog sen den forskningsbaserade processen, mental träning in i näringslivet och driver idag ett mentalt, digitalt och andligt gym, ByButeo. Men det var under mina år med Linköpings FC och de två SM-guld vi tog tillsammans med en kvartsfinal i Champions League som jag kom ut ur garderoben. Jag förstod min mediala förmåga att se energi i form av aura och änglar 2014. Accepterade min fallenhet att kunna vägleda genom andliga guider 2016 och har sedan dess varit här på Tarotguiderna. Men det var utifrån de världsspelare i fotbollen jag fick mod att utveckla en metod som grundat sig på forskning- eller evidensbaserade tekniker för återhämtning. Jag kallar tekniken MentalReikiMeditiation, MRM en teknik som tar avstamp i den japanska metoden Reiki, transcenderande meditationstekniker och mental avspänning. Den har jag i dag kurser i, om du vill veta mer kontakta mig bara. Min kunskap är bred och mina erfarenheter bär jag som kometens. Jag lever utifrån att religion handlar om att agera utifrån någon annans erfarenheter och andlighet handlar om modet att tro på dina egna upplevelser. Friheten däremellan är en dygd. I bloggen delar jag med mig av mina kunskaper i mentalträning, stresshantering, vibrationer och meditationer och självklart kommer du få träffa min man, vår familj, hunden Charlie och lite annat kring min egen personliga tillväxtresa. Har du något du vill fråga, vill att jag ska skriva om så hör av dig. Jag älskar när människor conectar i syfte att förstå eller utveckla utifrån att ingenting egentligen är rätt och ingenting är egentligen fel, eller? Till ditt ljusaste jag, Rebecka

2 kommentarer till “Släpp stress och oro – dag 11 av 21”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.