Möt ditt inre barn och tillåt dig växa som vuxen. 1 övning 6 tips och 4 meditationer

Bildresultat för inner child

Det inre barnet. Att lära känna sig själv, igen handlar om att gå tillbaka och prat med ditt inre barn inom dig. Detta gör du när eller om du bär på känslor av osäkerhet och otillräcklighet. Dessa känslor kan bero på att det bor ett sårat barn inom dig. Ett barn som en gång i tiden inte fick tillgodosedda. Men vi kör  också #10minuteri21dagar – längst ner hittar du meditationer som stärker din inre resa. 

För att undvika smärta jobbar din hjärna med den enkla lösningen. Det handlar för hjärnan om överlevnad. Det kan vara så att du har tryckt undan en värdefull del av dig själv, det inre barnet, ditt lilla jag. Men ditt inre barn försvinner inte bara för att du trycker undan eller stänger av. Det bor kvar i ditt undermedvetna och påverkar dig ända tills den dagen du börjar lyssna på det. Möt ditt barn. Förutom meditationerna kommer även 6 reflektioner kring hur du kan jobba med ditt lilla jag. Det kan hjälpa dig att landa i dig själv nu, i ditt stora barn. Vi kör meditationsutmaningen längst ner i detta inlägg. #10minuteri21dagar

DAGENS TEMA och TIPS: ditt inre barn

1. Älska dig självBildresultat för inner child

Att älska dig själv är viktigt. Möt ditt barn genom att skriva till det. Sätt dig med ett papper och ta en penna i din högra hand. Skriv till ditt lilla jag. Hej Lilla Anna, det var länge sen vi pratades vid. Vad händer hos dig? Du svarar genom att ta pennan i din vänstra hand och skriva, Hej Stora Anna, kul att höra ifrån dig. Sen låter du orden flöda. Skriv så länge du behöver. Lägg ifrån dig det hela och läs igenom det när du är redo. Kom ihåg att berätta att Stora Anna älskar Lilla Anna. Ditt inre barn behöver höra att du är värdefull precis som du är, oavsett prestationer och resultat.

2. Det är ingens fel

Som barn är det lätt att tro att skuld och skam är något du förtjänar. Du kanske tror att det är normalt att bli övergiven eller överge. Som barn har vi inte förmågan att förstå bättre, men som vuxna har vi förmågan att förstå. Ditt lilla jag, det inre barnet i dig behöver höra att det inte var någons fel. Framför allt inte som barn. Föräldrarna gjorde så gott de kunde utifrån sina förutsättningar.

3. Lyssna

Om du trycker undan dina känslor för att försöka visa dig stark slår du på dig själv. Detta kan grudna sig i att du i något eller några sammanhang inte fick förutsättningarna att uttrycka dina känslor som barn. Det kan ha varit på skolan eller i din hemma miljö. Känslor försvinner inte, de stannar kvar tills du gör något åt dem. De påverkar dig så länge du inte lyssnar på dem. Så våga lyssna på vad det inre barnet säger till dig. Skriv bara skriv.

4. Du gjorde det du kunde

Rädslan för att göra fel kan födas redan som barn. Det kan vara andras förväntningar du försöker leva upp till och när du är vuxen har du vant dig vid detta och missar att se att det kan vara en föreställning som inte längre är sann. Detta leder till att du som vuxen känner dig otillräcklig. När du släpper dina krav på dig själv försvinner rädslan för att misslyckas. Du som vuxen kan arbeta bort det i meditation och i mental träning. Ditt lilla jag, det inre barnet i dig, behöver höra att det gjorde sitt bästa, och fortfarande gör. Berätta det när du skriver till dig själv.

5. Förlåta Bildresultat för inner child

Det finns människor i din omgivning som drev på dig när du var barn. Du kan själv vara den personligheten som driver på oss själva hårt, nu som när du var barn. Det är viktigt att behandla dig själv med omtanke och kärlek, oavsett om du är barn eller vuxen. Be ditt inre barn om förlåtelse för att du varit så hårda mot dig själv.

6. Tack

Tacka ditt lilla jag för all den kraft du besatt som barn och som tagit dig dit du är idag. Tacka för den kraft du har haft i tuffa stunder. Inget barn, ingen vuxen behöver negativ kritik, skuld eller skam. Tack dig själv, ge dig själv och andra kreativ feedback och respekt. Visa dig själv tacksamhet.

KONSEKVENS – RESULTAT

Att älska, erkänna och bekänna ditt inre barn frigör du känslor. Det kan vara känslor av osäkerhet och otrygghet. Känslor som släpper tyngder av skam och skul. Ditt inre barn är din vägvisare när den känner sig älskad och trygg. Tillåt dig själv bli hel och låt din kraftkälla lysa. Barnet i dig är i ditt hjärta och visar gärna vägen dit. Släpp in ditt lilla jag, barnet i ditt hjärta.

MEDITATIONER #10minuteri21dagar

Möt ditt inre barn – Dag 14  Ge dig själv tid att omfamna ditt inre barn, börja läka dina sår sedan länge.

Visualisera och din inre resa – Dag 14  Ta kontakt med ditt inre barn och hela det som är olöst.

Hela barnet i din vuxna kropp – Dag 14 En 30 minuter kraftfull meditation, för att släppa skam o skuld

Hela ditt barn med ärkängeln Haniel – Dag 14 En 22 minuter helande meditation med stöd från Haniel

 

OBS! Längre betyder inte bättre. Det betyder bara mer tid. 

Varmt lycka till! Kommentera gärna och taggar du din meditation på något socialt media så är det hashtaggen #10minuteri21dagar som gäller. Sprid budskapet, dina vänner kan hoppa på tåget när som helst. Och är du inte med i utmaningen kan du absolut prova att meditera ändå.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka


Boka gärna tid på 0708 18 87 00 om du behöver stöd, råd, vägledning, änglabudskap eller ett program med mental träning mot att leva med Attraktionslagen. Kika in på hemsidan www.bybuteo.se lr ring och kolla förutsättningarna. Du kan även använda mail rebecka(at)bybuteo.se eller Facebook.

Varm kram

Rebecka

 

10 thoughts on “Möt ditt inre barn och tillåt dig växa som vuxen. 1 övning 6 tips och 4 meditationer

  1. Hej Annlis,

   Så här tänkte jag när utmaningen skapades. Dag 1 är dag 1 på din utmaning, med ett särskilt tema på samtliga meditationer just den dagen. Du väljer en av de meditationer som är som förslag just under den dagen och det temat. Jag lade flera alternativ på samma dag för att vi alla gillar olika röster och de är olika långa. Det ger dig också möjlighet att stanna kvar eller gå tillbaka och prova olika, om du vill. Dag 2 gör du Dag 2. Väljer en meditation. Några av er har valt att göra dag ett i fyra dagar och känt att dag 2 räcker med en dag. Våga känn Annlis! Känn vad som är bästa för dig <3 Det viktiga i utmaningen är att du kör 21 dagar i sträck 😉

   Stor varm kram
   Rebecka

 1. Jag känner så väl igen mej .
  Jag har aldrig känt att jag duger som jag är
  Har alltid försökt o anpassa mej efter alla andra.Men framför allt var jag osäker sim barn .Men framförallt i mina beslut idag
  Vet inte längre vem jag är
  Har tappat min självkänsla hel o hållet
  Går på antidepressiva tabletter
  men jag vill bara må bra 😀
  Har varit ute o gått flera promenader
  För att solen var framme.
  Känner mej ensam i mitt förhållande
  Orkar inte ens gå på tjejträff imorgon
  Snälla hjälp mej 💗💗💗😇

  1. Hej Maria,
   Ring mig på 0708-18 87 00 så ska vi se om jag kan hjälpa dig åt något håll. Ring när du vill. Svarar jag inte så ringer jag upp så fort jag får möjlighet.
   Du har massa ljus och kärlek runt dig Maria, du ska bara våga se den <3
   Varm kram
   Rebecka

  1. Ja Madeleine,
   Det ska vara fullt möjligt. Skriv in #10minuteri21dagar under sökrutan – skrolla dig neråt och du finner dagarna.
   Vill du, får du gärna berätta hur du känner efter varje dag, bara för att tanka av liksom. Du mailar rebecka(at)bybuteo.se – jag kanske inte alltid svarar, men du ska veta att jag läser. Det gör du bara om du vill – lättare att följa och se sin egen utveckling tänker jag.

   Varm kram
   Rebecka

 2. Hej, jag är en kille på 22 år som går igenom någon slag bearbetning/förändring i det inre. Lyssnade på en video nu, jag grät och grät och grät och det va det finaste jag gjort för mig själv och det skönaste, tack!

  1. Hej Tony,
   Det är härligt att lära känna sig själv.

   Det är jag som tackar för din feedback och ser fram mot att fortsätta höra och läsa om din utveckling.

   Varm hälsning
   Rebecka <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.