Oönskade eneriger renas med hjälp av vatten – Dag 18 för dig som mediterar lite mera

Bildresultat för angel energy free
Till dig som får andras situationer in i ditt system eller om du är högkänslig, empatisk, inkännande och bara har lätt för att ta in andras energier, läs detta. Idag handlar det om hur du rengör ditt sinne med vatten. Och i slutet kommer några meditationer för dig som vill. En del av oss kör utmaningen #10minuteri21dagar – varsågoda dag 18 av 21 – hur känns det?! 
Oavsett om du är troende eller inte, så kan vi alla någon gång få känslan av att andras energier följer med hem, kanske till och med in i huvudet och själen. Innan jag fick koll på detta kunde en vän till mig höra när det inte var jag som var arg, gnällig eller trött. Hon bad mig ställa mig barfota på berget och bara “tanka ur mig” det som inte var mitt. Det hjälpte. Idag vill jag att du och jag ska kika lite på olika sätt att rena dig själv. Jag gör det regelbundet, lite som att städa hemma. Ett bra knep är att använda vatten. Utan vatten finns det inget liv. Vatten är energi, och energi är livet. Du består av i huvudsak vatten, även vår planet består av 70 procent vatten.  Liv skapas från vatten. Vatten väcker renhet, klarhet och lugn. Det är för många med mig, naturens sätt att hjälpa rengöra. När solljuset speglar sig i den ödmjuka vattendroppen kan du se regnbågens färger, vattendroppen ger form i både berg och klippor och den hjälper till att frigöra smärtan i din kropp genom tårarna du gråter.
 Bildresultat för vatten som energi
Som en tjej som jag har alltid fascinerats av vatten. Kan bero på att jag vuxit upp i en fiskeby, men jag har alltid haft en enorm respekt för vatten. Kan inte dyka till exempel. Livrädd när jag ska gå på botten av en strand. Men när det blåst längst kusten har jag älskat att sitta på klipporna och titta på havets kraft. Jag har njutit när det varit vindstilla och under årens lopp har jag insett hur jag använt vatten för att läka på olika sätt. Även om jag har en enorm rädsla för vatten, känner jag en stor tacksamhet. Låt oss titta lite på hur vatten kan läka oss mentalt. 
VATTEN LÄKER – VISIONERA VATTEN
Vi har alla denna inneboende kunskapen om att vattnet läker, men bara några lyssnar på sin egen visdom och vetskap. Nu ber jag dig därför se vad som händer om jag ber dig tänka och spinna vidare på några av nedanstående scenarion. Ställ frågor som hjälper dig visionera  vidare. Vad är du omgiven av, vilka färger ser du, vad är det för temperatur? Har du tänt några stearinljus, vilken värme är det i vattnet, läser du?  
Bildresultat för vatten som energi
  • Koppla av på en tropisk ö
  • Ett bad en sen höstkväll
  • Simma i en vacker insjö
  • Gå på en orörd strand
  • Vaggas av ljudet från rullande vågorna
När du söker lite avkoppling är det inte ovanligt att ta hjälp av vatten. Vattnet är viktigt.
Så från och med idag kanske du alltid kommer att uppleva vatten som aldrig förr. Behandlingar av och med vatten kommer att framkalla nya tankar, det berör din själ. Ta till dig den harmoni som du söker och vattnet ger.
DAGENS TEMA: Rena dina sinnen
Några sätt att läka och rena är med vatten. Som du läste ovan är vatten otroligt härligt att ta hjälp av. Nedan finns lite fler tips och längst ner hittar du tre stycken meditationer som renar dina sinnen. “10minuteri21dagar 
1. Drick 2-3 liter vatten om dagen – det ger energi och rengör din kropp, samtidigt som det hjälper dina celler att inte torka ut. Du håller fuktighetsbalansen. 
2. Hoppa i pölar – låter knasigt, jag vet. Det kommer att få dig att skratta som ett barn, det kommer att få dig att se på världen med hjärtat på ett nytt-gammalt sätt.
3. Gå i regnet – oavsett om det är sommar eller vinter. Se till att du klär dig för tillfället. Tillåt dig känna regndropparna kyssa din hud. Känn doften av regnet i luften och låt din själ komma i kontakt med naturen.
Bildresultat för water as energy
4. Ta ett dopp – känn vattnet omge dig och vårda dig. Lite som att du går medvetet vilse i armarna på vattnet. Omfamnas av vattnet och låt alla dina bekymmer spolas bort.
5. Låt tårar komma till dina ögon – om detta är genom att skratt eller gråt får du avgöra själv. Låt låt din själ få känna frihet genom att du tillåter din din kropp släppa dina känslor. Låt känslorna lämna kroppen genom tårarna.
6. Ta ett bad – koppla av i ett bad så du kan känna in dig själv. Tänd ett ljus och skapa en helande, och kärleksfull stund med lugn, ro och harmoni i din vardag.
7. Ta en dusch – gå in i duschen med nya ögon. Se duschen som en helig stund. Tvätta bort dina negativa tankar och känslor. Föreställ dig att de lämnar dig för gott när vattnet rusar ner i avloppet.
8. Duscha dina växter – titta på dina växter när de vänder upp bladen och möter den milda dusch av vatten. Ser de inte lite grönare, fräschare och mer levande ut? 

 

TRE TIPS PÅ MEDITATIONER

Känner du att du vill titta tillbaka på någon meditation istället för att hitta en ny idag, är det exakt så så du ska göra. Här kommer tre förslag – du väljer någon av dessa idag eller någon annan du fastnat för. Njut och låt stunden bara få vara din!

En spirituell dusch – Dag 18  En kraftfull rengöring med havet som guide

Superavslappning med havet – Dag 18 En 15 minuter meditation av ren avslappning med havet

Rengöring av chakran Dag 18 Under 20 minuter rengör du dina chakran och dina energier.

 

Varmt lycka till! Kommentera gärna och taggar du din meditation på något socialt media så är det hashtaggen #10minuteri21dagar som gäller. Sprid budskapet, dina vänner kan hoppa på tåget när som helst.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka


Boka din egen tid om du vill börja träna mentalt. Du ringer och bokar din tid på 0708-18 87 00 förutsättningarna hittar du högst upp i vänstra hörnet på denna blogg eller kikar in på bybuteo.se

Varmt välkommen
Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.