Starta med energi, allt är energi

Ett högre syfte – en utveckling för det stressfria ledarskapet med Reiki

Att heala någon handlar inte om humbug, det handlar inte om new age och nej det handlar inte ens om änglar eller demoner. Att heala någon har bara med energi att göra. Inte så bara kanske, men så är det. Och allt börjar med energi, så kan du börja där, ska du se att det händer grejer med det friska dig.

Att hjälpa någon genom energi in i sitt ledarskap handlar om att förstå mental process och ditt högre syftet. Låt mig få be om din hjälp, för i lördags föll en pollett ner och i dag hissen hela vägen upp. Så känns det i alla fall för mig efter världspremiären med Enerigdag i Reiki.

BAKGRUND

Att jag har ett högre syfte här på jorden var något som jag tryckte undan i många år. Det är inget jag är ensam om. Det jag saknade på min utveckling och på min resa för att våga gå i mitt högre syfte handlade om en process. Idag vet de som tränar med mig att de initialt alltid får stegvis förstå och låta sig använda sig av sin mentala processen. Allt för att de ska använda sitt ledarskap på bästa möjliga sätt där de är idag. Vi kan använda träningsverktyg som ledarskapsprogrammet Full Hand där vi mäter och tonar upp dina framgångsfaktor. Vi kan mäta dina hjärtvariabler med Linkura och få en fin utveckling i dina beteenden och beslut utifrån vad hjärtat säger. Båda två verktygen är hämtade från forskning och hjälper dig att få ner stress så du kan höra dig själv och få en stark grundspänning. Dessa verktyg hjälper dig att bli smart med din stressnivå så det är lite lagom flummigt och ändå väldigt konkret. Lite mer cirkulärt än många ledarskapsutbildningar jag mött genom åren. MEN.

LEDARSKAP I ETT HÖGRE SYFTE

Den värdsliga utvecklingsvägen kring ledarskap har varit att vi ska dela och ta del av kunskap, erfarenheter och information från varandra. Ledarskap har byggts på att vi ska sätta människor i fack kring sina beteenden och tala om vem du är. Det du hör mig kalla kondomledarskap. Du får träna för fullt i att tidigt välja vad du ska göra och hålla dig i det facket även där, sätta upp mål och målbilder. Följa det, och kalla det för din väg. Det är för mig ett väldigt linjärt ledarskap. Så ser jag inte det och så vill jag inte längre hjälpa andra att leda.

Vi, mänskligheten, är på väg in i en fas där ledarskap bygger på att skala bort det yttre livet så bara det som är riktigt viktigt för oss finns kvar. Fokus och disciplin i harmoni med tillit och trygghet efterfrågas av ledare. Att leva så grundar sig på beslut. Beslut som kommer från en tro. När jag vågade inse min fallenhet kring energi och ju mer jag lär mig om att allt är energi, så förstår jag varför jag mötte Reiki och varför det är ett verktyg för ledarskap. För det är just i det avskalande som Reiki kan vara till god hjälp.

INRE LEDARSKAPET LYSER ALLTID IGENOM I DET YTTRE

När du är utåtriktad i det yttre behöver vi den inåtriktade stillheten. Kontraster och balans. Vi behöver stilla bruset för att hitta våra egna svar. De svar som påverkas av dig utifrån dig, inte utifrån kontrollbehovet i dig eller erfarenheter från intryck av bruset genom internet, mobiler och sociala nätverk. Att hämta kunskap och talar med varandra gör vi för att lära oss. Du har otrolig mycket kunskap som du ibland inte använder för att du jagar hela tiden något annat. Det ska kännas bättre. Det ska vara mer. Det är som du letar efter en kick. Det ska du göra, men idag, i den nya tiden behöver vi hitta kicken inifrån i balans med det yttre. Då är det okej att leva och lära oss att skala av.

Vi kan inte och hinner inte vara uppkopplade och samtidigt tro att vi kommer höra oss själva genom det bruset. Hjärnan är inte där. Vi blir stressade och vi ser det genom att sjukvården gång på gång bekräftar att majoriteten av sjukhusbesök har stressrelaterade orsaker. Vi, du och jag behöver våga ta beslut och våga stå för dem. Inte skylla på någon annan, inte skylla på någon omständighet utan landa in i att var och ens egna ledarskap lyser igenom. Det gör dig mindre stressad. Eller smartare stressad. Samtidigt skapar det ett samhälle som gör att titeln blir mindre viktigt ur ett hierarkiskt perspektiv. Vikten ligger på varje uppgift som ska lösas och vilken roll jag som individ har i det sammanhanget. Det är ett modernt sätt att helt enkelt sätta gränser, det är ett cirkulärt ledarskap. Den moderna människan behöver träna på att använda stressen smartare och sluta agera instinktivt. Titta på alla dessa holistiska verktyg som hjälper dig med det. Vi tränar det friska och med det vill jag berätta att studier kring människor som använder Reiki varje dag, visar att den stress som är dålig för dig sjunker med 20-70% – det får konsekvenser för ditt ledarskap. Det kan vi inte bara vifta bort.

VÄRLDSLIGT MENTALAT OCH UNIVERSELLT LEDARSKAP

Det är spännande att titta på sig själv och reflektera över den förändring som sker över tid. Jag hoppas ingen är den samma som den var när den var 8 år utan att du som jag gått igenom utveckling som människa. När jag var i förskolan och lågstadiet tyckte många som mötte mig att jag var en lugn, vetgirit, systematisk, resultatinriktad, modig, kreativ och väldigt flummig person. Jag kände det aldrig för jag upplevde alltid mitt inre som ett kaos och pratade med mina låtsaskompisar änglarna. I mellanstadiet och uppåt började jag agera utifrån det jag kände inombords. Vilsenheten tog över och mina låtsaskompisar tystades ner av ett yttre brus.

Idag känner jag igen den personen som andra då såg inom mig, även om jag programmerat om vissa värderingar och förstår hur jag ur ett världsligt perspektiv tränar mental för att hänga ihop med det universella och tvärtom. Det är det där jaget inom mig som nu visar sig när jag skalar bort saker, väljer in och låter livet bli mycket enklare. Energin flödar och det blir…enkelt.

KONSEKVENS AV HELHETEN

En konsekvens som uppstod när jag förstod helheten inifrån och när bruset suddats var att när energier får flöda utan blockeringar finns det plötsligt väldigt mycket tid för det som är både viktigast och intressant. Mina resultat blir bara bättre och bättre. Nu kan jag känna denna lugna trygga personlighet jag har inom mig och som kontrast kan jag se alla intryck som kommer utifrån. En mäktig resa genom tiden tillsammans med Reiki. Allt är energi och allt börjar med energi. Reiki är ren energi, inget flum, ingen religion, ingen livsfilosofi, bara ren. Sen är det upp till dig.

SKA VI KÖRA? POLETTEN TRILLADE NER TROR JAG

Nu när vi med ByButeo kört en kursdag med Energi och jag har redan fått så fin respons från adepterna att jag verkligen inser hur mycket mer jag vill lära dig att använda energi och Reiki. Träna dig i hur du kan skala bort bruset för att nå ditt högre syfte och använda urkraften i ledarskap, vilken titel som än sitter bakom dig.

Enda sättet att höra dig själv är att öva på att vara i stillhet med dig själv, och ibland behöver vi stöd för detta tillsammans med andra. Så i höst kommer den planerade Enerigskolan få en naturlig plats i livet. Jag vill verkligen att fler ska få känna sitt högre ledarskap och hitta sin inre trygghet. Tro mig när jag säger att det kommer ge många fler önskade konsekvenser när du börjar gå genom energin först. Allt är energi, allt börjar med energi – jag valde Reiki. Det gjorde även WHO och Skattemyndigheten.

Till ditt ljusaste jag

//Rebecka

 • Reiki-kurs – Tre steg där Du utbildar dig för att kunna ge Reiki – du behöver inte välja alla tre utan kan ta en i taget.
 • Reiki-meditation – Du tränar meditation och får en teknik som gör att du kommer djupare och närmare det avskalade än avslappning mindfullness.
 • Reiki-behandling – Du får fysisk behandling i Linköping
 • Reiki-Energidag – En introduktionsdag till Reiki där du får testa vilken väg du vill gå med din energi.

Återkoppla om du är nyfiken eller följ på Facebook, ByButeo – mental träning & högre syfte

8 thoughts on “Starta med energi, allt är energi

  1. Hej Lotta,

   Vad härligt att du är nyfiken. Vi kommer i höst ha energikurser som grundar sig i Reikin. Håll koll eller om du vill kan vi kontakta dig när det finns kurser ute. Har du Facebook kan du följa ByButeo – mental träning & högre syfte och Inspirationsportal – holistiskt ledarskap

   Varmt välkommen Lotta!

   Kram
   Rebecka

 1. Hej Rebecka!
  Tack för allt Du skriver det träffar verkligen rätt.
  Jag funderar en del på detta med att “gå in i sig själv” att “hitta svaren i sig själv”.
  Jag har försökt meditera sedan 80-talet men de går bara inte. Det går till en viss gräns sen är det stopp.
  Min fråga är: kan jag ändå få hjälp av änglar ,min guide och andra som kan/vill hjälpa mig?
  Ha en bra dag <3

  1. Hej Lena,

   Tack för att du skriver och delar med dig. Modigt och tacksamt <3

   Jag tror att vi alltid har ändrar med oss som hjälper oss. Oavsett. När det kommer till meditation kan det vara så att du inte hittat din teknik eller att dina tankar stör dig för mycket. Har du möjlighet att ta dig till Linköping kan du boka en tid. Jag kommer också finnas på Linköping Horse Show första helgen i augusti för att ge några olika tekniker. Då är det gratis för alla som vill prova <3 Du är varmt välkommen.

   Har du Facebook kan du följa ByButeo – mental träning & högre syfte och Inspirationsportal – holistiskt ledarskap eller Mindkicker så kommer du se va som finns tillgängligt. <3

   Varm kram
   Rebecka

   1. Det är nog så att mina tankar hindrar mig från att komma i meditation.
    Har inte Facebook, kan jag följa ByButeo ändå?
    Tack för ditt svar och kram
    Lena

    1. Jag är med på vad som händer Lena. Vi kommer ha kurser i höst så du kan komma till rätta med det där. <3

     Ja, vi har startat igång Inspiratörer på ByButeo och det kommer hända en del på den hemsidan under sommaren och hösten. Kika in på sidan, jag vet aldrig när någon av våra Inspiratörer skriver något. Du hittar deras inlägg under INSPIRATION.

     Hoppas vi ses framöver!

     Varm hälsning
     Rebecka

     1. Hej Rebecka!
      Ska kolla INSSPIRATION. Vad menar Du med att jag är modig? Känner mig långt ifrån modig.
      Du är så långt bort så svårt att träffas och jag har dålig ekonomi.
      Kramar /Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.