Mästare på att släppa taget

Jag älskar att komma hem till människor och känna känslan som tyder på att jag kommer ha roligt. Jag älskar när människor inreder sina hem med den känslan, upprymdhet. Du vet, när du blir övertygad om att här är ett hem som möblerats med härliga sunder och ett sinne för humor. Vad har detta med “släppa taget” och andlighet att göra? Allt vill jag säga.

Många jag talar med sitter fast. De kämpar och slåss för att försöka få livet att se bra ut, utåt sett. De jämför sig och de vill alltid mer. Att vilja mer kan vara en bra egenskap, om det är du som äger vägen dit.

ÄR DETTA DU?

Kanske är du en av de jag pratar med som vaknar på morgonen och känner en tyngd i att gå upp och ta tag i dagen. Kanske är “fånga dagen” en klyscha för dig. En klyscha som stör. Kanske blir det lite lättare de dagar solen lyser, men när det är mörkt eller regnar är livet en kamp. För dig äventyras kanske livsglädje och kanske till och med påverkas din fysiska hälsa på något sätt. Jag har varit där, på de där tunga och kravfyllda ställena och jag kommer garanterat att hälsa på någon gång framöver. Men då är det inte för att jag vill, utan för att jag glömt.

SLUTA LÄGG ALLT TILLRÄTTA

Inredning och lägga saker på plats. Är du en av många som vill bestämma hur det ska vara och ha kontroll? Kontroll på att allt ska vara så som du upplever att det bör vara i ditt huvud. Är du en av de som jag pratar med som skapar ett tillrättalagt liv, i tron att det är det som skapar lycka. Är du en av många som tror att det är upp till dig att kontrollera din och andras lycka?

“Ibland undrar jag om människor glömmer bort att de kämpar och styr och inte märker att de på det sättet verkligen driver bort det som de vill ha eller söker” //Rebecka

HARMONI SKAVER INTE

Harmoni, kommer du ihåg hur det känns? Känslan av att ingenting skaver. Inget skaver i relationer till andra, skaver i hemmet eller i dig själv. Det går att skapa den känslan, men det innebär något. För mig har det varit att förlåta mig själv om och om igen, i vetskapen att jag gör mitt bästa varje gång. Efter före och under varje förlåt vet jag att jag alltid blir lite mer mig själv. Vet att jag inte gör några misstag längre. Ingen kan längre döma mig, ingen äger den rätten längre. För varje misstag jag gör är en lektion eller kurs där jag är guidad i min tro. Låter det galet? Låter det härligt?

EGOISTEN LÅTER SIG PÅMiNNAS

Visst, egositen, inte egot, utan egoisten låter sig ibland påminna mig att jag är på jorden. Det är de stunder när du slutar ompröva dina beslut, slutar tänka. Egoisten ville något, ville påminna om något. Valet innan egoisten poppade upp var ditt, men det är som du ibland får en dimma kring dina beslut. Din tro blir suddig och du hör tillslut bara alla andras versioner av sanningen om rätt eller fel. Egositen vill något och Du märker det genom att det skaver.

LYCKA vs. RÄDSLA

Att fatta beslut utifrån lycka istället för rädsla är en markant skillnad. Inte på känslorna, men i attityden. Lyckan är klar, lätt, flyter. Du kan fortfarande känna känslor av oro och vara rädd att det går fel, men du är inte rädd för att det ska bli fel. Rädsla som inte utgår från känslor utan från attityd skaver, det kan ila i magen, ifrågasättandet och tankar om oro och kontroll på dig själv och andra poppar upp som popcorn i huvudet. Du kan känna känslor av glädje fast du utgår från rädsla. Det krävs träning för att bli medveten om skillnaden.

REFLEKTERA ELLER KONSTATERA

Det finns inte många sätt att välja att leva på egentligen. Har för mig att det var Einstein som uttryckte att det bra fanns två sätt; antingen tor du att mirakel inte finns eller så tror du att allting är ett mirakel. Med det i sinnet kan du luta dig tillbaka i sökandet, allt du behöver finns inte runt hörnet. Allt du behöver är precis framför dig. Att släppa taget på att ha kontroll, veta alla svar och resultat innan de ens uppstått handlar om tro. Tro att du har allt du behöver här och nu. Det handlar inte om att stå still, men gärna vara i stillhet. Vad den stillheten fylls med är upp till dig och den tron du utgår ifrån. Finns inget rätt eller fel, bara ditt sätt. Följ det.

Det handlar om att vara din egen mästare i att släppa taget om kontrollera framtiden. Jag vet vem som guidar mig och det är ingen religion, det är mitt eget högre syfte.

MEDITERA MERA OCH BESLUTEN BLIR BÄTTRE

I mina meditationer, du hittar några under “lektion och meditation” brukar jag säga att ett andetag går inte att tas ut i förskott, ej heller går det att ta om ett andetag. Att mästra “släppa taget” innebär just det. Veta, tro att du är på jorden för ett högre syfte. Känn det. Känn och förstå. Inte ur ett business-perspektiv eller ur ett medialt perspektiv, utan bara ur ditt. Börja med att enkelt känna vad du är på jorden för att göra. Du har det i dig, så krångla inte till svaret. Det finns ett syfte för dig och din själ här på jorden. Ber dig, om så bara för stunden vara din mästare att släppa taget och förlåta det som varit för att kunna känna det som är. Det du är.

Jag får göra det om och om och om igen. För det är lätt att tappa tron, inte bara för att vi blir i ett samhälle där vi är fria att tro vad vi vill. Utan också för att jag är människa. Möjligheterna är många och jag är fri. Men andlighet har inget att göra med religion, medial, häxa, shaman eller new age. Eller så har det bara med det att göra. Jag tycker den psykolog som sa “Den som är religiös behöver andligheten men de andliga behöver inte religionen” sa det bra. Andlighet har att göra med din egen tro. Och utveckla den.

I Sverige sitter vi inte längre fast att vi ska tro på en religion, men vi ska följa vår regerings tro kring värderingar och lagar. Det är något annat tänker jag. Men du och jag är fria att tro vad vi vill. Det är att våga vara i din och sin egen andlighet. TRO. Tro vad du vill och följ den tron, vad du än gör och vad du än är. Var ditt bästa. Och jo, idag kan du också behöva välja vilken forskning du ska tro på…andlig utveckling, andligt ledarskap innebär så mycket av din personliga utveckling idag att det är rörande och spännande.

KÄNNER DU IGEN

Om detta är du…vilket jag tror det kan vara då och då, vågar du sluta tänka och ompröva allt? Eller är du stabil och trygg i det du tror? Föreställ dig, om du inte redan vet att du inte längre tvingas göra det du inte tycker om, du har val. Du har möjligheter. Ibland ser vi hindren och varför det är omöjligt att gå mot drömmen och det högre syftet först. Men varför inte våga släpp hindren och våga öppna dörren till TÄNK OM. Valet är ditt, alltid ditt. Det kan vara svårt, men se dig som otränad. Det kan göra det lättare. Sällare om inte annat.

Dina önskade resultat kommer verkligen inte att ske på en dag. Varför inte sätta nya mål utifrån den målbild du vill lev ai redan nu och var och gör dem. Vi har bara ett liv, varför spendera det på att göra något du älskar? Varje dag får vi släppa taget, juni månad är en perfekt månad att påbörja mästerskapstrippen.

Släppa taget, säga förlåt, lära dig och gå vidare i ditt högre syfte? Vi tror på dig, så länge du försöker. Så ge aldrig upp, fortsätt gå.

Var ditt bästa, gör ditt bästa, Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.